BELLİ OLDU! Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi 2024

Son dakika haberi ile sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği belli oldu. Peki aile destek, evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı ve SED yardımı alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi?

BELLİ OLDU! Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi 2024

2024 bayram ikramiyesi ödemeleri için artık geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaşa verilecek olan bayram ikramiyesi 3000 TL’ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesi zammını açıklamış ve 2024 yılı itibariyle hak sahiplerine 3000 TL’lik ödeme yapılacağını duyurmuştu. Bayram ikramiyesi kapsamı da bu yıl genişledi. Peki kimlere bayram ikramiyesi verilecek? Sosyal yardım alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Aile destek, evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı ve SED yardımı alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? 2024 yılında bayram ikramiyesi kapsamının genişletilmesi ile birlikte sosyal yardım alan milyonlarca vatandaşla bu konuda araştırma yapmaya başladı. Bayram ikramiyesi kapsamı genişledi ancak sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı yok mu sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Nihayet açıklama geldi. Peki sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı?

ZAMLI BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde milyonlarca vatandaşım merakla beklediği bayram ikramiyesi müjdesini duyurmuştu. 2024 bayram ikramiyesine yüzde 50 oranında artış yapıldı. Yeni bayram ikramiyesi ise 3.000 TL olarak belirlendi. Emeklilerle birlikte birçok vatandaşla bayram ikramiyesi ödemesinden faydalanabiliyor. Son dönemlerde ise sosyal yardım ödemesi alan kişiler bayram ikramiyesi alıp alamayacaklarını merak ediyordu. Bu konuda da nihayet açıklama geldi.

SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Aile destek, evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı ve SED yardımı alanlar bayram ikramiyesi ödemesi alıp alamayacağını merak ediyordu. Bu konuda aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Sosyal yardım ödemesi alanlar ne yazık ki bayram ikramiyesi alamıyor. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilere, dul ve yetim aylığı alanlara, şehit yakınlarına. Gazilere, iş görememezlik aylığı alanlara ve malullük aile alanlara yapılıyor.