Gökhan Zan Davasında Dikkat Çeken Tutuklama

Hatay Büyükşehir Belediyesi eski adayı Gökhan Zan'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, ses kaydıyla ilgili bir kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında bir kişi daha aranıyor.

Gökhan Zan Davasında Dikkat Çeken Tutuklama

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) desteğini çektiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan hakkında çıkan ses kaydı iddiaları sonrası yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Zan'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, Turgay Kocakaya isimli şüpheli tutuklandı.

TUTUKLANAN VE ARANAN ŞÜPHELİLER

İddialara göre, Gökhan Zan adına AK Partililer ile görüşme yaptığı ve bu görüşmeyi kaydettiği öne sürülen Turgay Kocakaya, "silahlı tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlarından dolayı cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında Kocakaya'nın suç ortağı olduğu iddia edilen kuzeni Nihal Kocakaya'nın da arandığı belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Gökhan Zan tarafından yapılan şikayet sonrası İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma, ses kaydıyla ilgili tüm detayları aydınlatmayı ve olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını amaçlıyor.