İsrailli vekilden skandal sözler; Ramazan ayı Filistinlileri öldürmek için en iyi zaman

İsrail'de aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi milletvekili Almog Cohen, Filistinlilerin sığındığı Gazze Şeridi'nin Refah kentine kara saldırısı başlatılması çağrısında bulunarak, “Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman” ifadelerini kullandı.

İsrailli vekilden skandal sözler; Ramazan ayı Filistinlileri öldürmek için en iyi zaman

Cohen, İsrail'in Kanal 14 televizyonunda katıldığı bir programda ülkesinin Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında yorumlarda bulundu. Filistinlilerin sığındığı Refah'a muhtemel kara saldırısı konusunda ABD yönetiminin tutumuna dair soruya Cohen, “Refah'a kara saldırısı hakkında kararın Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ait olduğu” yanıtını verdi.

israilli-vekilden-skandal-sozler-ramazan-ayi-filistinlileri-oldurmek-icin-en-iyi-zaman.jpg

“ONLARA ACIMIYORUM”

Cohen, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısının gerekli olduğunu iddia ederek, “Refah'a karadan girilmeli mi? Onların kemiklerini kırmak için oruç tutarken, yorgunken, zayıfken (Refah'a kara saldırısı) olmalı mı evet” şeklinde ifadeler kullandı. Ramazan ayı olduğu için İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmamasına anlam veremediğini dile getiren Cohen, “Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman. Yorgun ve zayıflar. Onlara acımıyorum, kardeşlerime (İsrailli esirlere) acıyorum. Başbakan'a (Netanyahu) Refah'a karadan girmesi ve onları öldürmesi çağrısı yapıyorum” şeklinde kan donduran ifadeler kullandı.

israilli-vekilden-skandal-sozler-ramazan-ayi-filistinlileri-oldurmek-icin-en-iyi-zaman-001.jpg

İsrail ve Filistin çatışmasının kökleri 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarına, Yahudiler ve Araplar arasında her ikisi de Orta Doğu'da kendi halkları için egemenlik elde etme çabaları büyük milliyetçi hareketlerin doğuşuna kadar dayanmaktadır.