Kredi kartına taksit kalkacak mı? Kredi kartı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı

Kredi kartını taksit kalkıyor mu? Ekonomi yönetimi kredi kartlarından yapılan harcamaların kısıtlanması için harekete geçti. Yeni düzenlemeler gündemde.

Kredi kartına taksit kalkacak mı? Kredi kartı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıkılaşma politikaları çerçevesinde kredi kartlarına yönelik düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Henüz düzenlemenin ne olacağı bilinmiyor ancak kredi kartına taksit sınırlaması gündemde. Peki kredi kartına taksit kalkacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyonla mücadele kapsamında yeni önlemler hazırlamaya başladı. Özellikle hızla büyüyen kredi kartı harcamalarına ilişkin düzenleme yapılması gündemde. Henüz düzenlemenin detaylarına ilişkin net bir bilgi verilmedi. Ancak Finans çevreleri düzenleme ile gelebilecek olan yenilikleri tahmin etmeye başladı.

Son haberlere göre, kredi kartı düzenlemesinde taksit sınırlaması gündemde. Peki kredi kartına taksit kalkacak mı?

KREDİ KARTINA HANGİ DÜZENLEMELER GELECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kredi kartlarına yeni düzenleme gelebileceği sinyalini vermişti. Henüz düzenlemenin detayları belli olmadı ancak masada şu önlemlerin yer aldığı iddia ediliyor:

- Karta taksit uygulaması kaldırılabilir

- Asgari ödeme tutarları artırılabilir

- Kart limiti düşürülebilir

- Kredi kartı faiz oranları artırılabilir

- Ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilebilir

- Yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilebilir

- Lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulabilir.

Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi kartı düzenlemesine ilişkin detayların aktarılması bekleniyor.