Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji 10 il için saat vererek karı kodlu uyarıda bulundu. O illerde yaşayanlar dikkat kar yağışı ve sağanak yağış geliyor.

Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı

Meteorolojiden yapılan yeni değerlendirmelere göre yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Bazı bölgelerde hava sıcaklığının 6 derece birden düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan yeni raporda 10 il için sarı kodlu uyarı verildi. Batı bölgelerde sağanak yağış beklenirken Doğu Anadolu'da ise kar yağışı etkili olacak. Ankara İstanbul ve İzmir hava durumu ve detaylar haberimizde…

METEOROLOJİ 20 MART HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 20 Mart hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan son verilere göre hava sıcaklığı İç Anadolu ve ortak Karadeniz'de 6 dereceye kadar azalacak. Marmara Bölgesi'nde ise sıcaklıkların 4 dereceye kadar artacağı tahmin ediliyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıklarda bir değişiklik beklenmiyor.

10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı verilen iller Diyarbakır, Bitlis, Ağrı, Muş, Hatay, Hakkari, Van, Siirt, Batman ve Şırnak oldu. Bu illerde kuvvetli sağanak yağış kar yağışı ve fırtına bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre yurt genelinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara İç Anadolu Ege Akdeniz batı ve Orta Karadeniz Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında yağış bekleniyor. Adana Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.