Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Hakkari, Şırnak ve Van Dikkat!

Meteorolojiden son dakika uyarısı. 3 ilde kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Hakkari, Şırnak ve Van Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkari, Şırnak ve Van illeri için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Özellikle bu illerin bazı bölgelerinde etkili olacak şiddetli rüzgarların ulaşımı olumsuz etkilemesi ve çeşitli risklere yol açması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre, Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarların saatte 40-60 kilometre hızla kuvvetli, yüksek ve dağlık alanlarda ise saatte 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

GECE SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bölgede beklenen fırtınanın bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak fırtınanın etkili olduğu süre içinde vatandaşların olası risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI UYARI

Rüzgarın kuvvetli esmesi ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtiliyor. Ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri, tipi, kar birikmesi ve çığ riski gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınması önem taşıyor.