PTT faturasında adı soyadı yazana 3500 TL fatura yardımı!

PTT’den fatura yardımı müjdesi dar gelirli ailelere geldi. Faturasında adı soyadı yazan hemen PTT’ye gitsin.

PTT faturasında adı soyadı yazana 3500 TL fatura yardımı!

İhtiyaç sahibi aileler için fatura yardımı verilecek. PTT’den sürpriz haber geldi. Faturasını ödemekte zorlanan kişilere devlet tarafından fatura yardımı verilecek. Mayıs ayına kadar devam edecek ödemeler 3500 TL’yi buluyor. Faturasında adı soyadı yazanlar hemen PTT’ye gitsin. İşte doğalgaz faturası yardımı için şartlar ve detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için yardım ödemelerine devam ediyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yeni yardım için açıklama yaptı. Faturasını ödemekte zorlanan ailelere doğalgaz yardımı verilecek. Ödemeler PTT’den yapılacak. Aile Bakanlığı doğalgaz tüketim desteği ile ilgili son dakika detayları belli oldu. Faturasını kapan PTT’ye gitsin. Faturasında adı soyadı yazanlar hemen ödeme alabiliyor.

PTT’DEN FATURA YARDIMI VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her yıl kış aylarında olduğu gibi bu yıl da dar gelirli kişilere destek ödemesi veriyor. Doğalgaz yardımı da bu ödemelerden biri olarak öne çıkıyor. Ocak-Şubat-Mart ve Nisan ayı için verilen yardımların toplam miktarı ise 1500 TL ve 3500 TL arasında oluyor. PTT’den verilen bu destek ödemesinden yararlanmak isteyenler için başvurular e-Devletten başladı. TC kimlik numarası ile giriş yaparak hemen başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

KİMLER FATURA YARDIMI ALABİLİR?

PTT'den verilecek fatura yardımı için başvuru şartları belli oldu. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin altları ücretin üçte birinden az olması aranan en önemli şart. Ayrıca Buna ek olarak başvuru yapan kişinin doğalgaz bulunan bir yerde yaşıyor olması gerekiyor. Bu şartları taşıyanlar e-devlet aracılığı ile tek suçla başvuru yapabiliyor. Ödeme içinde T.C kimlik kartınız ve doğalgaz faturanızla birlikte PTT şubelerine müracaat etmeniz gerekiyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelere göre kriterlere uygun olanlar fatura ödeme yardımını 10 gün içinde alabiliyor.