Vergi Affı Bekleyenlere Müjde: Seçim Öncesi Hazırlıklar Tamamlanacak!

Uzman isimden gelen vergi affı açıklaması, borcu olan vatandaşları sevindirdi. Vergi affına kimler tabi tutulacak sorusunu ise özetleyerek yanıtladı.

Vergi Affı Bekleyenlere Müjde: Seçim Öncesi Hazırlıklar Tamamlanacak!

Vergi affı, zaman zaman hükümetler tarafından alınan kararlar ile uygulanabiliyor. Öte yandana Mart ayındaki Yerel Seçimler öncesi yine böyle bir adım atılması gündemde. Konuyla ilgili merak edilenler yanıt buldu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere dair dikkat çekici bir öngörüde bulundu. Erdursun'a göre, hükümet, geçtiğimiz yıl seçim öncesinde çıkarılan ve büyük ilgi gören vergi affının 2024'ün ikinci döneminde yeniden gündeme geleceğini iddia ediyor. Bu, kamu kurumlarına borcu olan vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.

2023 Mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2 bin TL’nin altındaki borçları silen son yapılandırma yasası, aynı zamanda vergi cezaları, idari cezalar ve daha birçok alanda borçları kapsamıştı. Erdursun, yaşanan ekonomik kriz sonrasında hükümetin kaynak arayışlarının yeni bir 'vergi affı'na yol açabileceğini belirtiyor.

Beklenen Yapılandırma Yasası

Erdursun, vergi ve sigorta prim borçları için daha önce 7440 sayılı Kanun ile uygulamaya konulan yapılandırma düzenlemesinin, 2024 yılında tekrar bir ihtiyaç haline geleceğini vurguladı. Özellikle gecikme faizleri ve borçların büyümesi nedeniyle pek çok işletmenin zor durumda kaldığını, banka hesaplarının bloke edildiğini ve işyeri kapanışlarının arttığını ifade etti.

Yapılandırma Yasasının Etkileri

Erdursun'un analizine göre, vergi affı olarak adlandırılan bu yapılandırma yasası, işletmelerin üzerindeki mali yükü hafifletecek ve ekonomik aktiviteyi teşvik edecek bir adım olabilir. Vergide gecikme faizi, borçların yapılandırılması ve e-haciz işlemlerinin etkileri, ticaretin ve işletmelerin sürdürülebilirliğinin önündeki en büyük engeller arasında yer alıyor.