DİTİB Kuzey Bavyera yeni yöneticileri tanışma toplantısı düzenledi
DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Cankurt, "ateşten gömlek giydik, sorumluluk aldık ve yeni projelere imza atarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
İLHAN BABA / NÜRNBERG
DITIB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği'nin yeni yöneticileri bölgedeki yurttaşlarla bir tanışma toplantısı düzenledi.
DİTİB Eyalet Birliği'nin ofisinde yapılan tanıtım toplantısında, DİTİB Eyalet Birliği'nin genç yeni Başkanı Uğur Cankurt, Başkan yardımcısı Gülay Arık, Başkan yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, Sekreter Refet Avcı, Eyalet Kadınlar Kolu Başkanı Özlem Ödemiş, Eyalet Veliler Birliği Başkanı Semra Yılmaz, Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Halid Ödemiş ile birlikte Nürnberg ve çevresindeki basın mensupları hazır bulundu.
YENİ PROJELERİMİZ VAR
Tanışma toplantısında, DİTİB Eyalet Birliği'nin yeni Başkanı Uğur Cankurt, ''Nürnberg yakınlarındaki DİTİB Röthenbach Imam-ı Azam Camiinde gerçekleştirilen genel kurulda, DİTİB Eyalet Birliği'nin yeni yöneticileri olarak seçildik. Görev süremiz içerisinde, yüce rabbimizin yardımıyla aktif çalışmalarda bulunarak din hizmetleri yanında sosyal, gençlik ve kadın çalışmaları ile İslam din dersi, manevi rehberlik, tanıtım ve kültürel faaliyetlerde DİTİB Eyalet Birliği olarak daha aktif çalışma gayreti içerisinde olarak, Birliğimize bağlı 61 Camii derneklerinin kalkınmasına yönelik yeni projeler hazırlayarak hizmet vereceğiz'' dedi.
İSLAM İTİKADINA DAYALI DİN DERSLERİ
Başkan Cankurt, "DİTİB dini cemaat sorumluluğunu faaliyetlerimizin merkezine yerleştirerek dini cemaat ve kamu tüzel kişiliği statüsünün tanınması süreçlerini canlandırmak ve ilerletmek için gerekli adımları atılacaktır. DİTİB Eyalet Birliği olarak din dersi ve İslam ilahiyatı konularında katkılarımızı sunacak, anayasal zemine uygun ve İslam itikadına dayalı din derslerinin verilmesi talebinde bulunacak ve dini cemaat olarak tanınma süreçlerini sürdüreceğiz" dedi.
DİTİB Eyalet Birliği'nin sorumluluk bölgesindeki diğer İslami cemaatlerle ve STK'larla iş birliği imkanlarını geliştirecek ve daha da güçlendireceklerini belirten Cankurt, "resmi kurumlar ve gayr-ı müslim cemaatlerle olan ilişkiler de çalışmalarımızın ayrı bir ağırlık noktasını oluşturacaktır. Değişen ihtiyaçlar ve yeni sorun alanları dikkate alınarak, çocuk ve gençlik çalışmaları, Müslüman kadınların toplumsal katılımlarının güçlendirilmesi veya her geçen gün daha önemli hale gelen yaşlıların desteklenmesi gibi hizmet alanlarında cami dernekleriyle yoğun bir iletişimde bulunulacaktır'' dedi.
ÇOCUKLARA ANA DİLLERİNİ UNUTTURMAMALIYIZ
Çocuklarımızın hem kendi dilini ve değerlerini, hem de içinde yaşadıkları toplumun dilini öğrenmeleri konusunda Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Ataşelikleriyle koordineli çalışılacağını belirten Cankurt, "Üniversitelerin bulunduğu şehirlerde öğrenci evleri alanında da çalışmalarımız devam edeceğiz. Bölgemizde cami ve Müslümanlara ait kurumsal mekânlara ve Müslümanlara yönelik ferdi saldırıların takipçisi olacağız. Ayrımcılık ve ırkçılığa karşı bilinç oluşturmak ve bunlarla mücadeleye destek sağlamak hususunda çalışmalarımız olacaktır" dedi.
Toplam 980 Camii derneğin üye olduğu DİTİB Genel Merkezinin de destekleri ile hukuki, mali ve her türlü işlemleri verimli hale getirmek için düzenli seminerler yapılacağını da belirten Cankurt, "derneklerimize daha da güvenli ve sistemli rehberlik hizmeti sunmaya çalışacağız. DİTİB Eyalet Birliği olarak her türlü polemik ve gereksiz tartışmaların dışında olacağız, herhangi bir dernek başkanımız veya yönetimdeki arkadaşlarımız üzerinden DİTİB camiasının yıpratılmasına müsamaha göstermeyeceğiz. DİTİB Kuzey Bavyera ailesi olarak genel merkezimizle ve derneklerimizle iletişimimiz ve istişaremiz her zaman ön planda olacaktır ve inşallah bunların meyvelerini birlikte göreceğiz'' dedi.