Paris’te halk Gazze’ye ateşkes için sokaklara döküldü

Fransa'nın başkenti Paris'te yüzbinlerce kişi Gazze için sokaklara döküldü. Fransa'da yaşayan vatandaşlar bir an önce ateşkesini sağlanması talebi ile gösteri yaptı.

Paris’te halk Gazze’ye ateşkes için sokaklara döküldü

Fransa'nın başkenti Paris'te Cumhuriyet meydanında binlerce kişi Gazze için gösteri düzenledi. Yapılan gösteriye Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot gibi muhalif milletvekilleri de katılım gösterdi.

Fransızlar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durmasını isterken ateşkesin sağlanması için çağrıda bulundu. Bazı göstericilerin "Hepimiz Filistinliyiz", "Katil İsrail, Macron (Fransa Cumhurbaşkanı) suç ortağı" sloganları atmadı da dikkat çekti.

Yüz binlerce kişinin katıldığı gösteride bir kamyon üzerinde Gazze'de hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve enkaza dönüşen kentin resimleri yer aldı. Göstericilerin başlarına Filiz senin kefiyesi Kalkması da dikkat çekti. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, ellerinde "Gazze ve Batı Şeria'da katliamı durdurun", "Soykırımı durdurun" ve "Ateşkes" yazılı dövizlerle yürüdü.

Soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katıldığı gösteriler Cumhuriyet meydanında başlayarak Nation Meydanı'na kadar devam etti.