6 ay sonra 3 katına çıkacak! Parasını buraya yatıran zengin olacak

Yatırımcılara müjde parayı üçe katlayacak yöntem bulundu. Ekonomist Devrim Akyıl, bomba tüyoyu verdi.

6 ay sonra 3 katına çıkacak! Parasını buraya yatıran zengin olacak

Dünyanın gözü kulağı İran İsrail gerilimine çevrildi. Piyasalarda bu gerilimden etkilenerek hızlı düşüş ve çıkışlara sahne oluyor. Yatırımcılar ise son derece endişeli. Altın dolar euro borsa Kripto para gibi piyasalarda işlem yapanlar gidişatın ne olacağını merak ediyor. Ekonomist Devrim Akyıl milyonların merakla beklediği açıklamayı yaptı.

Youtube'da bir canlı yayına konuk olan ekonomik Devrim Akyıl yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için bomba tüyolar verdi. IMF'nin geçmiş yıllarda uyguladığı programlara dikkat çeken Akyıl, 1999-2000'li yıllarda Türkiye'ye Bazı şeylerin dağıtıldığını dile getirdi. Türkiye'nin de bunları yerine getirmeye çalışırken krize girdiğini belirten akyolu bir göl o sebeple önümüzdeki günlerde vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

DOLARIN YIL SONUNDA KAÇ LİRA OLACAĞI BELLİ

Şu anda olduğu gibi o dönemlerde de kur çıpalı bir sistem uygulandığını belirten Devrim Akyıl , “Aynen şu an da yaptığımız gibi dolarında yıl sonu kaç lira olacağı belliydi. Sonra 2001 Şubat Anayasa fırlatma krizi diye uydurulan aslında IMF programının başarısızlığı ile birçok bankanın batış dönemini gördük. O yüzden bir an önce bazı hamleleri yapmaları gerekiyor. Bu hafta IMF görüşmeleri kilit.” İfadelerini kullandı.

DOLAR 50-60 TL OLSA BİLE YETMEZ

Ekonomi yönetiminin bir an önce harekete geçmesini ve ekonomiyi düzeltmesi gerektiğini belirten Akyıl, aksi halde dolar 50-60 TL bile olsa yeterli olmayacağını dile getirdi. Canlanma olmaması durumunda 6 ay sonra geçmiş yıllardaki program gibi Türkiye'nin patlamasını mümkün olduğunu belirten ekonomist, 100 liralık Dolar Kurunu konuşmaya başlayacağımızı söyledi. O sebeple dolar yatırımı yapmanın hala mantıklı olduğunu belirten Akyıl, üç katına çıkmasının mümkün olduğunu ifade etti.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.