Emekli ve Memura SÜRPİZ ZAM! Cumhurbaşkanı ve TBMM onayladı

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin gözü kulağı, Temmuz zammında. Mart ayı enflasyon rakamları, yeni maaş tablosunun şekillenmesinde belirleyici olacak. İşte detaylar...

Emekli ve Memura SÜRPİZ ZAM! Cumhurbaşkanı ve TBMM onayladı

Emekli ve memur Temmuz 2024 zammı için geri sayıma geçti. 3 aylık enflasyon verisinin de kesinleşmesi ile birlikte temmuz zammı tahminleri gelmeye başladı. Emekliler Temmuz ayında hem enflasyon zammı hem de refah payı zammı alacak. Ayrıca yüzde 4 ekranda emekli maaşlarına eklenecek. Memurlara ise Toplu sözleşme zammına ek enflasyon farkı verilecek. O uzman isimler yavaş yavaş memur ve emeklinin temmuz zammı ile ilgili hesaplama yapıyor. 3 aylık enflasyon verisinin de kesinleşmesi ile birlikte Temmuz ayında maaşlara yapılacak artışlar belli olacak. Fakat son verilere göre temmuz zammı ne kadar oldu sorusunun yanıtı da merak ediliyor. İşte memur ve emekli temmuz zammı son hesaplamalar…

MART AYI ENFLASYONU İLE EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINDA YENİ DÖNEM

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memur maaşlarında yeni bir dönem başlıyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yeni maaş tablosu büyük bir merak konusu. Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentisi ortalama yüzde 3,67 seviyesinde. Bu rakamlar, Temmuz ayında yapılacak zam oranlarının hesaplanmasında kritik bir öneme sahip.

MART ENFLASYONU VE ZAM BEKLENTİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı Mart ayı enflasyon rakamları, emekli ve memur maaşlarındaki artışın temelini oluşturacak. Önceki aylarda yaşanan artışlarla birlikte, mart ayı enflasyonunun da zam oranlarını etkilemesi bekleniyor. İlk iki aylık enflasyon rakamları, yüzde 11,53 olarak hesaplanmıştı. Bugün açıklanacak 3 aylık rakamlarla birlikte, zam oranları daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE MEMUR ZAMMI

Ocak 2024'te emekli maaşlarına yapılan yüzde 11,68’lik refah payı artışı ve yüzde 49,25’lik toplam artış, 4A, 4B, 4C kategorilerindeki tüm emekli maaşlarını eşitlemişti. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti. Memur maaşlarında ise toplu sözleşme zammının yüzde 10 olarak uygulanması, zam oranlarının şekillenmesinde etkili oluyor. 2 aylık memur enflasyon farkı dahilinde hesaplanan zam oranı yüzde 6,68 olarak gerçekleşmişti.

TEMMUZ AYINDA GÖZLER ZAM ORANLARINDA

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memurlar, Temmuz ayında yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor. Mart ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte, zam oranları için önemli bir adım atılmış olacak. Bu dönemde, emekli ve memur maaşlarında oluşacak yeni tablo, ekonomik planlamalar için önemli bir referans oluşturacak.