Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek! Meteorolojiden kritik uyarı

Meteorolojiden hafta sonu için kritik uyarı geldi. hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek, fırtına ve şiddetli yağış bekleniyor.

Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek! Meteorolojiden kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, Türkiye genelinde hafta sonu hava koşullarıyla ilgili bir uyarıda bulundu. Yağan, cumartesi günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde fırtınanın etkili olacağını, cumartesi günü ise sağanak yağışların görüleceğini belirtti. Pazar günü ise sıcaklıkların ani bir düşüş yaşayarak 8-10 derece arasında azalacağını ifade etti.

Batı Karadeniz, İç Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı olasılığına dikkat çeken Yağan, bu bölgelerde kar yağışının yanı sıra kuvvetli rüzgarların da etkili olacağını söyledi. Rüzgarın yer yer saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceğini belirtti.

HAFTA SONU SICAKLIK 10 DERECE DÜŞECEK

Yüksel Yağan, 26 Kasım Pazar günü geniş bir alanda sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini ve özellikle Batı Karadeniz, İç Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu bölgelerinde kar yağışlarına neden olacağını bildirdi. Pazar günü kuvvetli rüzgarın da devam edeceğini belirtti. Sistem, pazartesi günü kar yağışlarına neden olduktan sonra doğuya doğru ilerleyerek ülkeyi terk edecek.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI TADBİR ALIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, Türkiye genelinde hafta sonu hava koşullarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Yağan, cumartesi günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde fırtına beklendiğini ve bu fırtınanın özellikle lodos şeklinde etkili olacağını belirtti. Bu durumun soba zehirlenmeleri açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekti.

İç Ege'de kuvvetli yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgarın görüleceğine işaret eden Yağan, lodos şeklinde meydana gelecek olan kuvvetli rüzgarların soba zehirlenmelerine neden olabileceği uyarısında bulundu. Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL’A KAR GELİYOR

Yağan, İstanbul için ise pazar günü karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı beklendiğini söyledi. Hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düşeceğini ve özellikle Batı bölgelerinde belirgin olacağını ifade etti. İstanbul'da 17 derece olarak beklenen hava sıcaklıklarının pazar günü 5 dereceye, yer yer 7 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirtti. İzmir ve Ankara gibi diğer bölgelerde de sıcaklıkların düşmesinin beklendiğini ifade etti.