11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin ödül töreni Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi'nde yapıldı. "Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü Peter Kerekes'in yönettiği "107 Anne" filmi aldı.

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

"Herkes İçin Adalet" temasıyla T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediye’sinin katkıları ile düzenlenen 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali direktörü Bengi Semerci, törende yaptığı konuşmada, dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi. Salonlara dönmekten mutlu olduklarını belirten Semerci: “Öncelikle Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" ve "Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" jürilerine, ön jürilere, VisionIST "Endüstri Günleri" ve Akademik Program konuşmacılarına, moderatörlere, filmleri izleyen, tartışan ve paylaşan herkese çok teşekkürler. Festivalde gösterdiğimiz filmlere emek veren herkese minnettarız. Onlar olmazsa festivaller de olmaz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi seçkiyi sunduk. Seneye de herkes için adalet diyeceğiz" dedi.

"Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülü: "107 Anne"

Uluslararası "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü "107 Anne" filmi aldı. Ödül, filmin yönetmeni Peter Kerekes'e iletilmek üzere Festival Başkanı Adem Sözüer'e jüri başkanı Niki Karimi tarafından takdim edildi.

"Jüri Özel Ödülü" 2 filme verildi: "Denge" ve "Yaramaz Çocuklar"

Festivalin "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" jürisi bu yıl 2 filme özel ödül verdi. Yujiro Harumoto'nun yönettiği "Denge" filmi ve Ahmet Necdet Çupur'un yönettiği "Yaramaz Çocuklar" filmlerinin ödülleri jüri üyeleri Mehmet Aslantuğ, Pelin Esmer ve Bohdan Zhuk tarafından açıklandı.

"Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülü: "Ben İyiyim, Ya Siz?"

"Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" dalında en iyi film ödülü "Ben İyiyim, Ya Siz?" filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Molly Manning Walker'a iletilmek üzere festival koordinatörü İzlem Oktay'a jüri başkanı Can Candan tarafından takdim edildi.

"Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" Jüri Özel Ödülü "Suçlular"

Bu yıl "Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" Jüri Özel Ödülü "Suçlular" filmine layık görüldü. Ödül, filmin yönetmeni Serhat Karaaslan'a jüri üyesi Reem Saleh tarafından takdim edildi.

"Öğrenci Jürisi Ödülü": "Beyaz İnek İçin Balad"

"Öğrenci Jürisi Ödülü" ise "Beyaz İnek İçin Balad" filmine verildi. Ödül filmin yönetmenleri Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghaddam'a öğrenci jürisi tarafından takdim edildi.

Habertürk Seyirci Ödülü: "Bembeyaz"

"Habertürk Seyirci Ödülü" filmi seyreden izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Bu yıl izleyici "Bembeyaz" filmini ödüle layık gördü. Babak Karimi ödülü, filmin yönetmeni Necip Çağhan Özdemir'e takdim etti.

Sinema profesyonelleri VisionIST "Endüstri Günleri" nde buluştu

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen VisionIST "Endüstri Günleri"nde ise sinema profesyonelleri iki gün boyunca sinemaseverlerle bir araya getirildi. Yansımalar, Atölye, Panel ve Ustalık Sınıfından oluşan VisionIST'de Endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi. Zeynep Atakan, Kutluğ Ataman, Sahraa Karimi, Gözde Kural, Zeynep Arısoy, Reha Erdem, Selen Öztürk, Gülcan Keltek, Betal Özay, Niki Karimi, Shahram Mokri, Babak Karimi ve Farhad Eivazi konuşmacı ve moderatör olarak katıldığı VisionIST 'Endüstri Günleri' Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Youtube platformundan canlı gerçekleştirildi.

Akademik Programda “Herkes İçin Çevre Adaleti”

Festivalin "Herkes İçin Çevre Adaleti" başlıklı akademik programında ise 18 oturum düzenlendi. Oturumlara dünyadan ve Türkiye'den akademisyenler katıldı.