14. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali ödül töreni yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle düzenlenen 14. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

14. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali ödül töreni yapıldı

Festival Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü  Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi Fırat Üniversitesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası katkılarıyla 01-05 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşti.

14.Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film Festivali'nin açılışı Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde Çayda Çıra Halk Oyunu ekibinin gösterisi ve Murat Tümen sunumuyla başladı.

Festival Başkanı Serdar Kara’nın konuşmasıyla devam eden açılış gecesinde  Senarist, Oyuncu ve Film Festivalleri Koordinatörü Serap Gedik’e  Emek Ödülü, Oyuncu Halil  Ergün’e Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edildi.

Geceye  Elazığ Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bilal Üstündağ, İranlı yönetmen Zöhre Zamani, Numan Çakır, Bahar Zozan Tok, Kıvanç Terzioğlu, Caner Ural, Mahiye Sabuncuoğlu, Hikmet Aydoğan, İhsan Taş, Sibel Soylukaya gibi sanat ve basın dünyasından isimler ile Elazığlı kurum yöneticileri katıldı.

Festivalde Fırat Üniversitesinde söyleşi ve paneller, sinemalar yanında öğrenci yurtlarında da film gösterimleri gerçekleşti.

Ulusal Uzun Metraj  Film Yarışmasında Jüri  başkanı  yönetmen Doğan Ümit Karaca'nın yanısıra Gizem Erman Soysaldı, Erkan Bektaş, Hakan Haksun, Eylem Tok, Baran Mayda  ve Bahar Zozan; Uluslararası  Yarışma  bölümünde İranlı kadın yönetmen Zöhre Zamani Jüri başkanı İtalya'dan Lia  Beltrami, Norveç'den  Gyda Velvin Myklebust, Türkiye’den Numan Çakır, Doç. Dr. Nilay Erdem Ayyıldız, Ahmet Bulut   Hollanda’dan Clementine Ederveen yer aldılar.

Kapanış gecesinde ise sinevizyon gösterisinin ardından film yarışmasının jüri ekibine plaket verildi. Daha sonra dereceye giren filmlere ödülleri takdim edildi. 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Kazananlar;
EN İYİ FİLM: OKUL TIRAŞI
EN İYİ YÖNETMEN: FERİT KARAHAN/ OKUL TIRAŞI, ÇAĞIL BOCUTOĞLU/ SARDUNYA
EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: ORÇUN ÖZKILINÇ/ SARDUNYA
EN İYİ  SENARYO: ÇAĞIL BOCUTOĞLU/ SARDUNYA, AYDIN ORAK/SABIRSIZLIK ZAMANI
EN İYİ MÜZİK: CAFER OZAN TÜRKYILMAZ /SARDUNYA
EN İYİ  ERKEK OYUNCU: ALİ SEÇKİNER ALICI/SARDUNYA
EN İYİ  KADIN OYUNCU: İLAYDA ELİF / SARDUNYA
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: LACİVERT GECE
HALK JÜRİSİ ÖDÜLÜ: DEDEMİN GÖZYAŞLARI / İHSAN TAŞ

Uluslararası Film Yarışmasında Kazananlar ise;
EN İYİ FİLM: THE APPLE DAY
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: HAVA, MARYAM, AYESHE