20. Bilişim Zirvesi'nin teması Kuantum Yolculuğu

Kamu ve iş dünyasını 20. kez bir araya getirecek olan Bilişim Zirvesi, bu yıl "KUANTUM YOLCULUĞU - KUANTUM YOLCULUĞU" teması ile 25 Kasım Çarşamba günü dijital ortamda, fiziksel bir etkinlik aratmayacak şekilde gerçekleştirilecek.

20. Bilişim Zirvesi'nin teması Kuantum Yolculuğu

Teknoloji ve bilişimin vizyon, strateji ve yol haritasının ilerlemesi, güncellenmesi ve sürülmesi 20 yıldır aralıksız düzenlenen Bilişim Zirvesi (ICT Summit) , gelişmeleri geniş ve zengin bir perspektifle iş dünyasının gündemine taşımaya devam ediyor. Bilişim Zirvesi'20 'de bu yıl; bilimle görüşmek için fikir değiştirme, gelecek gelecek 30 yıla gelecek olacak olan "Kuantum Teknolojisi"gündeme taşınacak. Son dönemlerde karmaşık olaylar ve pandemi süreci gösterdi ki artık sürekli yeni "sürpriz" lerle karşılaşacağız. Bu olayların kısa sürede atlatılabilmesi ve çözümlenebilmesi için veri biliminin şimdikinden çok daha hızlı hareket edebilmesi gerekiyor. İşte bu yüksek hıza teknoloji dünyası Kuantum ile ulaşacak.

ZİRVE, 3 BOYUTLU DENEYİM SUNACAK

Küllerinden yeniden doğacak olan, geleceğin yeni ve ileri teknolojileri için "Kuantum Yolculuğu Başlıyor" diyen Bilişim Zirvesi'20'de, geleceğin en büyük teknoloji adımı olarak değerlendirilen, iş ve sosyal hayatı derinden etkileyecek 'Kuantum teknolojileri', fikir önderleri ile ele alınacak. 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek etkinlikte, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Profesörü Cem Say, Kanada Wilfrid Laurier Üniversitesi Fizik ve Bilgisayar Bilimleri Profesörü, Kuantum Fizikçisi Dr. Shohini Ghose ve Dell Technologies EMEA CTO'su Marc O'Regan ana konuşmacılar olarak açılış programında yer alacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofis Başkanı Dr. Ali Taha Koç, T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan'ın da katılımının beklendiği zirvede, açılış programının ardından, 5 ayrı salonda paralel oturumlar düzenlenecek.

Pandemi nedeniyle bu yıl ilk kez dijital ortamda düzenlenecek olan zirve, herkesin katılımına açık ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Online kayıtların www.bilisimzirvesi20.com adresinden yapılacağı zirve, fiziksel etkinliği aratmayacak. Sunulacak olan 3D deneyimi kapsamında, firmaların stantlarının sanal ortamda ziyaret edilebilecek, networking alanlarında anlık sohbetler gerçekleştirilebilecek.

KUANTUM TEKNOLOJİSİ VERİ BİLİMİNİ DEĞİŞTİRECEK

Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi Genel Müdürü Neslihan Aksun"Alıştığımız, benimsediğimiz ve kabullendiğimiz teknoloji düzlemiyle vedalaşma zamanı yaklaşıyor. Günümüz dünyasında artık her şey veri üretiyor ve bu verilerin her birinin de değere dönüşme potansiyeli bulunuyor. Ev aletlerinden sürücüsüz otomobillere, fabrikalardaki üretim makinelerinden sağlık cihazlarına kadar her cihazdan sürekli bir veri üretimi söz konusu. Üretilen bu yapılandırılmamış verilerin anlık olarak bir merkeze iletimi, burada işlenmesi ve makinelere uzaktan anlık komutlar verilmesi gibi uygulamaların artacağı düşünüldüğünde, sınırsız ve sonsuz üretilen anlık veriyi yine anlık olarak işleyecek bir teknolojiye ihtiyaç var; bu da kuantum teknolojisi. Her noktadan elde edilen devasa veriler, hangi bilgisayarlarda anlık olarak işlenecek? İşte bu noktada yeni nesil bilgisayar teknolojisi olan kuantum devreye giriyor. Kuantum teknolojisi sayesinde veri bilimi yeni bir anlam kazanacak. Kuantum bilişim, bu yönüyle yapay zekânın çalışma kabiliyetinin geliştirmesine büyük katkı sağlayacak. Teknoloji ve bilişim kavramını baştan aşağı değiştirecek olan Kuantum teknolojilerine uyum sağlamak için mevcut düzenin reformist bir yaklaşımla yıkılması, yıkım öncesi tedbirlerin alınması ve yeniliğe hazır olunması gerekiyor" diyor.

Bilişim Zirvesi'20'de, 'Kuantum Yolculuğu'nun karmaşıklığı ve bilinmezliğinde, firmaların yollarını nasıl bulacaklarını keşfetmeleri, tüm olasılıkları hesaplayarak en doğru öngörüyü yapabilmeleri, kendilerini bekleyen majör değişimlerin neler olacağını anlamaları ve bu yeni döneme hali hazırda kullandıkları çözümlerle nasıl hazırlanacaklarına dair bilgiler paylaşılacak. Konuya dair kurumsal farkındalık oluşturmanın ve yaymanın hedeflendiği zirvede, iş ve bilişim profesyonelleri, siyasiler, kamu ve yerel yönetimler, akademik dünya, sivil toplum kuruluşları, düşünce liderleri ve bilim insanları bir araya gelecek.

25 Kasım Çarşamba günü tüm gün sürecek etkinlikte açılış programı sonrasında 5 farklı salonda Paralel Tema Platformları gerçekleştirilecek. Salonlarda; 'Yeni Nesil Nesnelerin İnterneti', 'Bulutta İleri Teknolojiler', 'Dijital Dönüşüm Süreklilik', 'İleri Güvenlik Teknolojileri', 'Sınırsız, Sonsuz ve Büyük Veri', 'Kurumsal Dönüşüm Yönetim', 'Robotik ve Yapay Zekâda İleri Teknolojiler', 'Yönetilen Hizmetler', 'Finans, Bankacılık ve Ödeme Sistemleri', "Bilişim Sektörü Bilir" ve "Yeni IK Tanımı ve Yönetimi" oturumları yapılacak.

TEKNOLOJİ KAPTANLARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Şirketleri ve ekiplerini dijital dönüşüm konusunda geliştirdikleri projeler ve hayata geçirdikleri uygulamalar için motive etmek amacıyla bu yıl 3.'sü düzenlenecek "Teknoloji Kaptanları Ödülleri", zirve oturumlarının tamamlanmasının ardından 25 Kasım günü saat 18:00'de gerçekleştirilecek. Şirketlerin farklı iş süreçleri için geliştirdikleri proje ve uygulamalar ile bu projeleri hayata geçiren 'Teknoloji Kaptanları'na farklı kategorilerde ödüller verilecek.