ABD Büyükelçisi: Krizin çözümü Türkiye'nin S-400'lere sahip olmaması!

ABD Büyükelçisi David Satterfield gazetecileri Türkiye ile ABD ilişkilerinin nasıl çözüleceğini gösterdi: Türkiye teslim olacak. ABD'nin istemediği hiçbir şeyi yapmayacak! Büyükelçi'nin açıklamaları, aslında ABD'nin Türkiye'yi partner olarak değil, boyun eğmesi gereken köle olarak gördüğünün de itirafıydı.

ABD Büyükelçisi: Krizin çözümü Türkiye'nin S-400'lere sahip olmaması!

ABD Büyükelçisi David Satterfield, S-400 krizine ilişkin Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu. Satterfield, "Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla. Çözüm için Türkiye'nin S-400'lere sahip olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçisi Satterfield'dan Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'ler hakkında yeni bir açıklama geldi. Satterfield, Türkiye ile ilişkiler hakkında "Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla" açıklamasında bulundu.

"KRİZİN ÇÖZÜMÜNÜN YOLU BELLİ"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Satterfield, "S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor. Türkiye'nin elinde S-400 yok diyebilmeliyiz.ABD'nin yaklaşımı kişisel değil, yasal gereklilik nedeniyle" ifadelerini kullandı.