Ahmet Yurt Dede Hakk'a uğurlandı

Sarı Saltık Ocağı Pirlerinden Ahmet Yurt Dede, bugün Hozat Cemevi’nden Hakka uğurlandı.

Ahmet Yurt Dede Hakk'a uğurlandı

Yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gören Ahmet Dede, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Bugün Hozat Cemevinde düzenlenen cenaze töreniyle ilçedeki aile mezarlığına defnedildi. Cenazeye, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

KÜLTÜR BAKANLIĞI TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Tuncelili Alevi Dedelerinden Hozatlı Ahmet Yurt, 87 yaşında vefat etti. Ahmet Dede için Kültür ve Turizm Bakanlığı taziye mesajı yayınladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Halk ozanlarımızdan Hozatlı Ahmet Yurt Dede’nin vefatını üzüntüyle öğrendik. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz” denildi.

Ahmet Dede, geçen ay vefat eden Kalan Müzik'in Kurucusu Hasan Saltık’ın da amcasıydı.

Ahmet Dede'nin eşi Fethiye Yurt da 2 hafta önce yaşamını yitirmişti.

ALEVİ OCAKLARINDAN SARI SALTIK OCAĞI MENSUBUYDU

Sevilen Halk Ozanı Ahmet Yurt, Sarı Saltık Ocağı mensubuydu.

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları albümünde “Eşrefoğlu” şarkısını seslendiren Hozatlı Ahmet Dede, geniş kitlelerce tanınmıştı.

Yurt’un 600’ün üzerinde şiir ve deyişi bulunuyor.

ÇOK SAYIDA İSİM MESAJ YAZDI

Ahmet Yurt'un vefatı üzerine siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sazıyla, sözüyle insanımızın sesi olup kültürümüzü nesilden nesile aktaran büyük bir ozanımız Hozatlı Ahmet Yurt Dede’nin vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

“ANADOLU'MUZUN HAS BAHÇESİNDEN YOLUMUZU AYDINLATAN BİR DEĞERİ DAHA KAYBETTİK”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “Anadolu'muzun has bahçesinden yolumuzu aydınlatan bir değeri daha kaybettik... Sazının teliyle yüreğimizi titreten halk ozanımız Hozatlı Ahmet Yurt Dede'yi kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, kıymetli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.” cümleleriyle taziye mesajı paylaştı.

ATHENA GÖKHAN “UĞURLAR OLA”

Athena Grubu Üyelerinden Gökhan Özoğuz “Hozatlı Ahmet Yurt dede seyri yolcuğunda dem vurdu. Uğurlar ola.” mesajı paylaştı.