AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez: Siyasete geri dönüyorum!

Gazeteci Tuba Emlek’in Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez, siyasete de geri döneceğini açıkladı.

AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez: Siyasete geri dönüyorum!

Gazeteci Tuba Emlek’in Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan AKP eski Milletvekili Turhan Çömez, Sedat Peker’in durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çömez, Hükümet, Peker’in Türkiye’ye getirilmesini çok fazla istiyor. Bunu yapabilirse eğer, kendi hanesine çok büyük artı yazar. Birincisi Peker’in yapacağı birçok açıklamanın üzeri örtülür. İkincisi AKP çevreleri Erdoğan’ı her fırsatta ‘Dünya Lideri’ olarak tanıttığı için bakın ‘Erdoğan masaya yumruğunu vurdu ve istediğini yaptırdı’ diyebilir. Bunu da bir oya tahvil edebilir, bu da Erdoğan’ın lehine olacaktır. şeklinde konuştu.

Hükümetin Kafasında Hala Erken Seçim Var

Erken seçim iddialarına cevap veren Çömez, Hükümet, muhalefeti en zayıf hissettiği an erken seçime gidebilir. Bu küçük bir ihtimal olsa da hükümetin kafasında hala var. Eğer muhalefeti zayıf, parçalı bulursa ve kendisini en güçlü hissederse o dönemde bir erken seçime gidebilir. O yüzden bütün tuşlara birden basıyor, bütün kontrolü elinde tutmak istiyor ve kendi iktidarına hasar oluşturabilecek her argümanı ortadan kaldırmak istiyor. Sedat Peker de bunlardan bir tanesi.” dedi.

Kolları Sıvayıp Siyasete Geri Dönüyorum

Çömez, siyasete de geri döneceğini açıkladı: “Türkiye bir geçiş dönemi yaşıyor. İnancıma göre de bir devir kapanıyor. Bu ülkenin yurtsever insanları bir devri kapatıp, yeni bir devir açacaklar. Bu süreçte de ben kayıtsız kalmak istemiyorum. Yarın vicdanımla baş başa kaldığımda, çocuklarımın yüzüne baktığımda ülkemin değişimine ve dönüşümüne yürekten destek oldum demek için çok sık geliyorum. Kendi bölgem Balıkesir’den de yoğun ilgi ve talep de var, siyasete dönmem konusunda. Buradaki yılların düzeni ve hekimliğim de var ama her şeyi bırakmaya hazırım.” şeklinde konuştu.

Parti ismi vermeyen Çömez, “Cumhur İttifakı ve HDP ile kesinlikle olmaz. Altılı Masa ve onun dışındaki muhalefet partilerini gönülden destekliyorum. Önümüzdeki günlerde kolları sıvayacağım. dedi.