AK Parti Milletvekili Turan'dan Ayasofya Başimamı Boynukalın'a sert tepki

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, son dönemde Anayasa, İstanbul Sözleşmesi ve son olarak da ekonomiyle ilgili sosyal medya hesabından yorumlar yapan Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a sert tepki gösterdi.

AK Parti Milletvekili Turan'dan Ayasofya Başimamı Boynukalın'a sert tepki

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın çıkışlarıyla Ak Parti'nin başını ağrıtmaya devam ediyor.

Boynukalın, yeni Anayasa ile ilgili yorumuyla dikkati çekmiş ve farklı kesimlerin eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

Boynukalın'ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yorumlarıyla birlikte, AK Parti içerisinden de tepkiler yükselmeye başladı.

Ayasofya Başimamı olarak kendi görevi dışında alanlarda yorum yaparak kamuoyunda tepki toplayan Boynukalın'ı önce AK Parti Tokat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin eleştirdi. Zengin, Boynukalın'ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak "Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum." demişti.

Sosyal medyada AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'e karşı linç kampanyası başlatılmıştı. Boynukalın bunun üzerine, yorumlarına devam etmiş ve son olarak da, ekonomi konusunda da açıklamalar yapmıştı.

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın'ın her konuda sosyal medya üzerinden hüküm yerine geçecek beyanlarda bulunmasına bu kez, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan tepki gösterdi.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Boynukalın'ı da etiketliyerek şu ifadeleri kullandı: "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte. Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim."