AK Parti'de şok istifa, işte yeni partisi!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine Belediye Başkanvekili olarak atanan ve 2018 yılında, 10 Ocak İdareciler Günü'nde verilen 'Yılın İdarecisi ve Üstün Hizmet' ödülünün sahibi Bilal Özkan, AK Parti'den istifa ederek Demokrat Parti'ye geçti.

AK Parti'de şok istifa, işte yeni partisi!

2016 yılında 'Kanun Hükmünde Kararname' (KHK) ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine kayyum olarak atanan ve bu görevi 2 yıl yapan Bilal Özkan, AK Parti'den istifa ederek Demokrat Parti'ye geçti.

AK Parti'den Demokrat Parti'ye geçtiğini sosyal medya hesabından duyuran Bilal Özkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Dostluğunu yirmi yıldır paylaşmaktan gurur duyduğum Kıymetli Ağabeyim Genel Başkan Sayın Gültekin Uysal'ın nazik davetini vatan görevi telakki edip, vazgeçilmez memlekete hizmet davamızı, Merkez Sağın Tescilli Markası Demokrat Parti çatısı altında sürdürmeye karar verdim.

Kendilerinin teveccühü ile Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcılığına atandım. Bizleri yola koyan Allah yardımcımız, yüreği Türkiye aşkıyla çarpan bütün vatandaşlarımız yol arkadaşımız olsun. Saygılarımla...

İşte o paylaşım:

AK PARTİ'DEN ADAY OLMUŞTU

Bilal Özkan, İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine Belediye Başkanvekili olarak atanmıştı.

2018 yılında, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla verilen 'Yılın İdarecisi ve Üstün Hizmet Ödülü’nün sahibi olan Bilal Özkan, ödülünü Erdoğan’ın elinden almıştı.

Bilal Özkan, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Silifke Belediye Başkan adayı olmuştu.

Özkan yine AK Parti’den 27’nci dönem milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

BİLAL ÖZKAN KİMDİR?

1978 yılında Silifke’de dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Silifke’de tamamladı.

Lisans eğitimini 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, aynı yıl yüksek lisansa başladı.

2001-2002 yıllarında Ankara Barosu’nda avukatlık stajı yaptı.

Kamuda değişik hizmet tecrübelerinin ardından 2003 yılında Mersin Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Isparta’nın Gönen ve Çankırı’nın Eldivan ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı.

Fransa’nın Besançon kentinde Université de Franche- Comté Centre de Linguistique Appliquee’de 9 ay süreyle dil ve yöneticilik eğitimi aldı.

Fransa’da bulunduğu süre içerisinde Avrupa Parlamentosu ve Fransız Milli Meclisi ( Assemblée Nationale) başta olmak üzere değişik kamu kurum ve kuruluşlarında Fransa’nın ve Avrupa Birliği’nin idarî ve hukukî yapısı hakkında incelemelerde bulundu.

19 Mart 2007 tarihine kadar Karpuzlu, 2016 tarihinden itibaren de Diyarbakır Sur Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yeşim Özkan'la evlidir.

27. Dönem seçimlerinde AK Parti, Mersin 5. sıra milletvekili adayıdır.