Akşener: Bunlar gidiyor, göreceksiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yargı bağımsızlığının olmadığı, adaletin olmadığı, hukukun olmadığı bir yerde zaten birçok şey olmaz. Ekonomi de olmaz, doğru dürüst yatırım olmaz. Bakın canı isteyen, canı istediğine; o taraftan olunca hakaret edebiliyorsunuz ama siz hakkınızı arayamazsınız. Ben şunu görüyorum, bugünkü iktidar partileri gitmekten korkuyorlar, onlar korktukça, korkutma yolunu seçiyor, ama bu da bitecek. Sandıkta göreceğiz bunlar gidiyor göreceksiniz." dedi.

Akşener: Bunlar gidiyor, göreceksiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce esnaf ziyaretleri sırasında kendisini ofisine davet eden bir vatandaşı tekrar ziyaret için gittiği Gölbaşı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Akşener yaptığı açıklamada, daha önceki ziyareti sırasında ofislerine davet edildiğini ve kendisinin de kabul edip çay içmek için girdiği hatırlatmasını yaptıktan sonra şöyle konuştu: 

“Büyük bir aile işletmesiymiş burası, gelinler, ablalar burada bir çay içtik sohbet ettik. Lütfü kardeşim Türkiye’nin psikolojik gerginliğinin azaltılması lazım geldiğini, kendisinin bulunduğu pozisyonu anlattı. Çok hoş sohbet ettik ve çıktık. Ondan sonra görevinden alındı, burada pek çok gerilimler oldu. Niye? Ben geldim burada çay içtim diye. Türkiye’nin geldiği noktayı gösteren çok feci bir örnek bu. AK Parti’nin veya Sayın Erdoğan’ın aleyhinde konuşmadık, MHP’nin ya da Sayın Bahçeli’nin aleyhinde konuşmadık. Hiçbirşey konuşmadık bu çatının altında. Hayırlı işler, ekonomiyi konuşmak lazım, açın, açığın yanında olmak lazım, diye konuştuk, sahaya yönelik bilgiler aldık, kamuya açık bir konuşma. Arkasından gelişmeler oldu, ben kendisini aradım, eşiyle beraber geldiler kendi rozetimi kızımıza, başkanıma da rozet taktık partilimiz oldular. Bugün ben bir mensubumuzun işletmesine geldim çay içmeye, davetleri için teşekkür ediyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları gösteren çok özel ve atipik bir örnek oldu bu”

Görevinden istifası istenilen ve ardından düşünmeden istifasını verip İYİ Parti’ye geçen Lütfü Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İstifamı istediler, bendi tabii istifa ettim hiç tereddüt etmeden. Spor Kulübü Başkanlığı görevimden. Sonrasından hemşehrilerimiz geldiler yanımızda oldular, belediyeden bir teşekkür dahi alamadık, kendi partimden ziyaretime gelen olmadı. Ben de netice itibarı ile ben de bir karar verdim İYİ Parti ailesinin içine katıldım. Eşimle beraber gittiğimizde birbirimize baktık dedi ki, farkettiniz mi herkes gülüyor dedik. Çok güzel karşıladılar, Genel Başkanımız, Koray Başkanımız. Biz de İYİ Parti’ye geçtik, onun mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri mutlu ettiniz.” 
Akşener, yaşanan durumdan memnuniyetini dile getirirken, “Bu duruma sebep olanlardan Allah razı olsun” dedi.

Akşener, bu katılımla seçimlere hazırlık mesajı mı veriyorsunuz sorusuna şu yanıtı verdi: 

“Birçok şeye hazırlık tabii ki, esas mesele Lütfü Bey ve ailesi gibi çok kıymetli kardeşlerimizin ben gelip buraya transfer teklifi edemezdim, edep edinirdim, uymazdı ahlaki olarak, ama burada ben misafir edildim en önemli kısmı o. Partilere dair İYİ Parti de dahil, lehte aleyhte bir kelime konuşulmadı. İnsanların aslında ortak noktalarının çok olduğunu göstermiş olduk, ama üzerine çullanılması çirkin mesaj, burada bulunmam benim iyi mesaj oldu.” 

BU GİTTİKÇE NORMALİ KANIRTMA HALİ

Güvenlik soruşturmasının muhalefet oylarıyla reddedilmesini ve tekrar gündeme getirilip Salı günü gündeme tekrar oylanacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu Akşener şu sözlerle yanıtladı:  

“Bu gittikçe normali kanırtma hali. Norm dediğimiz şey kuraldır, kaidedir, kanunudur, hukuktur, adalettir ve insanların kendi aralarındaki ilişkiyi de düzenler, haksızlığı önler. Sürekli olarak bu normlar ortadan kaldırılıyor. Bu defaki, kanırtarak yapılan bir iş. Bunun neticesinin kendilerine hayırlı olacağını düşünmüyorum. Sayın Şentop bur hukuk profesörü, zaten İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Sayın Erdoğan’ın söylediği söze bir tüy dikti. Montrö’den çıkabiliriz, yani canı isterse Padişahım çok yaşa modelinde. Bunların bütün sebepleri kendilerini emin hissetmiyorlar artık, gidileceği görüldü onun için tırnak geçirip tutunma hali. Ama vatandaşta çok sert tepiyor. Ben dün Konya’daydım, kulağıma eğilip evimde ekmek ve yiyecek yok diyen kadınlar vardı. Ben böyle bir şey görmedim. Konya merkezden bahsediyorum. Bu yerimde kalmak için bir çok şeyi göze alabilirim, demek. Aynı şekilde, Anayasa Mahkemesi’nin ortadan kaldırılması çağrısı da aynıdır. Bu millet iradesine dokunulduğu zaman onun cevabını veren bir millettir.” 

TEK ADAMLIK SİSTEMLERİNDE YARGI MARGI OLMAZ

Akşener, Bahçeli’yi mağdur sıfatıyla ifadeye çağıran bir hakim ve Fahrettin Altun’un eşine hakaret ettiği davasıyla yargılanan bir kişinin beraat ettirilmesine karar veren hakim hakkında inceleme başlatıldığı bu bağlamda yargı bağımsızlığının tartışıldığını ve bunlar hakkındaki yorumunun sorulması üzerine şunları söyledi: 

“Tek adamlık sistemlerinde yargı margı olmaz. Sadece bir orta oyunu haline döner. Bazıları direnmeye çalışıyor. Üzerine balyozla çekiçle vuruyorlar. Abraham’ın çok güzel bir sözü vardır, ‘elinde bir problemin çözümü için çekiçten başka manivela, araç gereç olmayan, bütün problemleri bir çivi olarak görür ve kafasına vurur’ bugün biz bu konumdayız. Türkiye’deki her şey bir sorun arkadaşlar da elindeki çekiçle o problemin başına vuruyor. Yargı bağımsızlığının olmadı, adaletin olmadığı, hukukun olmadığı bir yerde zaten birçok şey olmaz. Ekonomi de olmaz, doğru dürüst yatırım olmaz. Bakın canı isteyen canı istediğine; o taraftan olunca hakaret edebiliyorsunuz ama siz hakkınızı arayamazsınız. Ben şunu görüyorum, bugünkü iktidar partileri gitmekten korkuyorlar, onlar korktukça korkutma yolunu seçiyor ama bu da bitecek. Sandıkta göreceğiz bunlar gidiyor göreceksiniz.”

3'ÜNCÜ BİR İTTİFAK ARAYIŞI YOK

HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, “Eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse bu durumda HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak, ‘demokrasi ittifakı’ olarak ilan edilebilir” demişti.

Akşener, '3'üncü bir ittifak arayışından bahsediliyor. Bu konuda bir çalışma var mı?' sorusu üzerine, "Şu anda seçime yönelik bir çalışma yok. Herhangi bir şey yok. Herkes bir şey söylüyor. Ana konuları konuşmak bu ülkede çok pahalı oldu; açlığı, işsizliği, kayırmacılığı, esnafın halini konuşmak zor. Biz burada direniyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Siyasi partilerin ilan etmediği her şeyi karşı taraf konuşuyor. Bunun için biz de o tuzağa düşmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.