Ali Poyrazoğlu: Yaptıkları tam bir soytarılık!

Son olarak Rasim Öztekin tarafından Şevket Çoruh’a verilen kavukla ilgili konuşan Ali Poyrazoğlu “Bu işin artık soytarılığa dönüştüğünü düşünüyorum” dedi.

Ali Poyrazoğlu: Yaptıkları tam bir soytarılık!

Hürriyet’ten Cenker Tezel’in haberine göre, Ali Poyrazoğlu önceki gün Nişantaşı’nda görüntülendi. Usta tiyatrocuya Rasim Öztekin’in İsmail Dümbüllü’nün kavuğunu Şevket Çoruh’a devretmesi hakkında ne düşündüğü soruldu. Önce cevap vermek istemeyen sanatçı, “Tam bir karmaşa” dedi. Ardından tiyatro dünyasında tartışma yaratacak açıklamalar yaptı:

ARTIK SOYTARILIĞA DÖNDÜ

“Bu işin artık soytarılığa dönüştüğünü düşünüyorum. Bunun habire ısıtılıp ısıtılıp magazin malzemesi yapılması hoş değil. O kavuk Dümbüllü’nün kavuğu değil, o bir takke. Veren de biliyor onun Dümbüllü’nün olmadığını, alan da. Ama bu kameralar azdırıyor insanları. Kamuoyunu yanılttılar diyemem, konuyu magazinleştirdiler demek daha doğru olur.”

KARAGÖZ’ÜN TAKKESİNİ DE BANA VERDİLER

Poyrazoğlu, kendisinde de bir ‘takke’ olduğunu söyledi: “Ben bu konudan hiç söz etmiyorum ama; en iyi oyuncuya ‘İsmail Dümbüllü Ödülü’ veriliyor. O ödülü ben aldım. Karagöz’ün takkesi var, adı ‘Işkırlak’, onu da bana verdiler birkaç sene önce.”

Usta tiyatrocu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Şöyle bir gelenek var; ‘Işkırlak’ı sana veriyorlar, ertesi sene birine devretmek zorundasın ama hak edene. 1 yıl bende durdu, sonra Zihni Göktay’a verdim. Zihni kime verdi, onu takip etmedim.”