Almanya, gezici aşılama servislerini hizmete soktu

Almanya’nın batı kentlerinden Ahlen’de Cumartesi gününden itibaren, gezici aşılama kampanyası başlatılıyor.

Almanya, gezici aşılama servislerini hizmete soktu

Mehmet TANLI – ALMANYA

Binlerce yurttaşımızın yaşadığı Almanya’nın eski madenci kenti Ahlen’de gezici aşı aracında aynı anda, üç farklı noktada aşılama yapılabilecek. Almanya şu günlerde aşılanların sayısını en yüksek seviyeye çıkarmak, sonbaharda dördüncü dalgayı yaşamamak için aşılama kampanyasını yoğunlaştırdı.

24 Temmuz Cumartesi günü başlayacak gezici aşılama kampanyasının başında pratisyen hekim Dr. Heinrich Untiedt bulunyor.

BIONTECH VE JOHNSON&JOHNSON AŞILARI KULLANILIYOR

Sabah 8 ile saat 15.00 arasında aşı olmak isteyenler, şehrin üç ayrı noktasında randevusuz olarak koronavirüse karşı aşı olabilecekler.

Gezici tam donanımlı aracın yetkilisi sağlık uzmanı eczacı Matthias Bussmann, aşı olmak isteyenlerin isteklerini ücretsiz olarak yerine getirecek.

Sabah 8’den 9:30’a kadar Dr. Untiedt, Kleiwellenfeld’deki Kaufland süpermarketinin karşısındaki otoparkta daha sonra, sabah 10’dan 12’ye kadar Dr.-Paul-Rosenbaum-Platz’da olurken, Kerkmann-Platz da bir sonraki ve son durak olacak.

Saat 12.30 ile 15.00 arasında, Kerkmann-Platz’da istekli hemşehriler BioNTech ve Johnson & Johnson aşılarından seçimlerine göre olacaklar.

Dr. Untied, Johnson & Johnson aşısının yeterli tam koruma sağladığı için, yalnızca bir kez vurulduğunu, BionTech aşısında ise, ikinci bir doz aşı vurulması gerektiğini belirtti.

KİMLİKSİZ AŞI MÜMKÜN DEĞİL

Ahlen ve çevresinde yaşayan Türk kökenli Ahlenliler, aşı olmak istiyorlarsa, kimliklerini ve varsa aşı belgelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Aşı sertifikaları olmadığında da aşı olmak mümkün. Ayrıca, sağlık sigortası kartlarını da yanlarında bulundurmaları rica edilmektedir.

Gezici aşı kampanyası Ahlen Belediyesi ile Warendorf ilçe aşı merkezi işbirliği ile yürütülmektedir.

Sağlık Dairesi Müdiresi Brigitte Klausmeier, bu imkandan duyduğu memnuniyeti şöyle belirtti: “Umarım bir çok vatandaş bu gezici aşılanma fırsatından hızlı ve kolay bir şekilde yararlanır.”