Arguvan'da tünel inşaatı yüzünden deredeki canlılar yok oldu!

Malatya'nın Arguvan ilçesinin Kömürlük köyünde dere suları sulama tüneli inşaatı nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Durumu protesto eden Malatya Çevre Platformu yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Malatya'nın Arguvan ilçesinin Kömürlük köyünde tam anlamıyla bir çevre felaketi yaşanıyor.

Malatya Çevre Platformu tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, sulama tüneli inşaatında kullanılan kimyasallar dere suyuna bırakılmakta ve bu nedenle deredeki tüm canlılar yok olmuş durumda.

MALÇEP üyeleri, ayrıca yörede hayvancılık yapanların da büyük mağduriyet yaşadığını, hayvanlarını artık dereden sulayamadıklarını belirtiyorlar.

Yasak olmasına rağmen inşaatı yapan şirketin hiçbir önlem almadığını ve ilgilileri yanılttığını iddia eden köylüler, İl Sağlık Müdürlüğü'nün konuyla ilgili dilekçe verilmesine rağmen, başvurularına cevap alamadıklarını söylüyorlar.

MALÇEP, dereden su numunesi aldıklarını ve laboraturvar incelemesi sonuçlarını hem köyllülerle ve hem de basınla paylaşacaklarını açıkladı.

Malatya Çevre Platformu tarafından yayınlanan duyuru şöyle:

KAMUOYUNA

Malatya, Arguvan İlçesi Yukarı Atma Bölgesindeki Alhasuşağı ve Kömürlük köylerinde  yapımı devam eden isale tünelini açmak için kullanılan kimyasalların suya karıştığı iddası üzerine Malatya Çevre Platformunun yapmış olduğu müraacatlara rağmen hiç bir cevap alınamadığı gibi önlem alma konusunda da hiç bir girişimde bulunulmamıştır. Kirli suların buradan  dereye akarak tüm tarım arazilerine ve yöredeki hayvancılığa da zarar verecektir. Yetkileri göreve davet ediyoruz.

MalatyaÇevrePlatformu

Öte yandan, Malatya Çevre Platformu, konuya ilişikin bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu. 11 Haziran'da, yapılacak basın açıklamasının Şotik, Aşağı Konak, Emir Hasan ve Yoncallı köyleri yoll ayrımında, saat 12'de gerçekleşeceği duyuruldu.