Ataşehir Belediyesi'nde temizlik işçilerine angarya cezası!

Gazeteci Cafer Özilhan, Ataşehir Belediyesi'nde 10 Kasım anma töreninde yaşanan bir skandalı sosyal medya hesabından paylaştı.

Ataşehir Belediyesi'nde temizlik işçilerine angarya cezası!

Özilhan’ın olayla ilgili paylaşımı şöyle:

“Bugün 12 KASIM. 2 gün önce ATATÜRK'ü anmak için, 7'den 70'e hasta, engelli, okur-yazar, her meslek ve inançtan, maskeli maskesiz milyonlar Saat 9.05 'te bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yer: Ataşehir Belediyesi Türkan Saylan Tıp Merkezi.
Saat: 09.00

Tüm çalışanlar, tıp merkezi müdürü Oktay N. Yılmaz ve başhemşire VESİLE TORAMAN' la birlikte merkezin önünde toplandı.

Ancak, başhemşire VESİLE TORAMAN, ATA'yı anmanın "anlam ve önemini, her vatandaşın içten, samimi duygularla onu sadece bir gün değil her gün andığını" bilmiyor olsa gerek ki;

SAYGI DURUŞU İÇİN BEKLEYEN TIP MERKEZİ TEMİZLİK İŞLERİ PERSONELINDEN

"SİZİN NE İŞİNİZ VAR BURADA, HADİ İŞİNİZİN BAŞINA" diyerek

tören alanından çıkmalarını istiyor.

Çalışanlar bu uyarıyı dinlemiyor.

Tören bitiyor, Başhemşire Toraman, kendisi istemediği halde ATA'yı anan !!! personelini toplayıp, "bundan sonra mesai bitiminin ardından sizler 1 saat daha burada kalacaksınız" diyor.

Neden? Nedeni yok..

Çalışanlar, konuyu Müdür Oktay N.Yilmaz' a götürüp çözüm istiyor. Aldıkları yanıt mı: "Defolun odamdan.."

Şimdi; Şekilci Atatürkçüler, maskeli Atatürkçüler, yerel yonetim değil, yerel yönetici sevenler, "anlık sehven, ama temizlikte önemli..... " vs.vs... diyecekler, yok böyle bir şey olmadı, diyecekler sıraya girsin.

Ancak, öyle kol kırılır yen içinde diye, bir tane Sağlık Merkezi çalışanının kafası kolu kırılır, iş akdi feshedilir, sürgün edilirse, işte o zaman maskeler tam düşer.

SORU ŞU; Başhemşire VESİLE TORAMAN, Atatürk'ü anmak için nasıl bir liyakata sahip olunması gerektiğini kimden öğrenmiş...”