AVF Başkanı Akbulut: Toplumu bölmeye gücünüz yetmeyecek!

Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Tokat'ın Almus ilçesinde ortaya çıkan, Alevi köylerinin Sağlık Bakanlığı tarafından işaretlenmesine sert tepki gösterdi. Akbulut, Sağlık Bakanlığı'ndan olayda sorumluluğu bulunanlarla ilgili olarak gereğinin yapılmasını istedi.

AVF Başkanı Akbulut: Toplumu bölmeye gücünüz yetmeyecek!

Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remz, Akbulut'un açıklaması şöyle:

TOPLUMU BÖLMEYE GÜCÜNÜZ YETMEYECEK

"Bugün Tokat'ın Almus ilçesine bağlı bir köyde yaşarken rahatsızlanıp hastahaneye kaldırılan yakınının sağlık durumunu hastahanedeki doktorundan öğrenmek aracıyla telefonla arayan kişiye, hangi köyde olduğunu öğrenmek amacıyla hastahane doktoru tarafından yollanan bir haritada, Alevi köylerinin yanına Alevi kelimesinin özelikle yazılı olduğu sosyal medyada paylaşılmıştır.

Bu haritayı içeren mesajı yolladığı belirtilen doktora karşı, Hipokrat yeminine aykırı olarak, hastaların cinsiyeti, inancı, dili, dini, rengi, ırkı ile ilgili ayrımcılık yaptığı için soruşturma açılması gerektiği yönünde tepkiler verilmektedir.

Unutmayın ki, bu haritaları hafızalarınıza kazısanız da, bizler yüzyıllar boyu insan sevgisini öne cıkaran, Alevi inancının temsilcileri olarak herşeyin farkındayız.

Yüz yıllardır Yavuzların,Ebu Suudların, Kuyucu Murat Paşaların 500 yıl önce başlattığı imha, inkar ve asimilasyon politikaları günümüz şartlarına uyarlanmış, gizli ve sinsi bir şekilde devam etmektedir. Bu skandalla ilgili olarak, sadece doktora yönelik yaptırım talebinde bulunmak son derece naiflik olur.

Demokrasi ile yönetilen bir hukuk devletinde, bu tür bir durumla karşı karşıya kalan idareciler hemen özür dileyerek istifa ederler. Maalesef bizim ülkemizde bu böyle olmuyor.

İnsanların açlıktan, soğuktan ve yoksulluktan hayatını kaybettiği, ahlakın çöktüğü, pandemiden dolayı toplumsal bunalım yaşanan bu dönemde kaos yaratma peşinde olanların hevesinin kursağında bırakılması en büyük arzumuzdur.

Alevi Vakıflar Federasyonu olarak bu hain, sinsi ve toplumsal birliğimızi bozmaya, parçalamaya yönelik zihniyeti lanetliyor, sorumluları en kısa sürede gereğini yapmaya davet ediyoruz."

Remzi Akbulut

Alevi Vakıflar Federasyonu

Genel Başkanı