Avrupa yeni bir Covid-19 dalgasına giriyor

Dünya Sağlık Örgütü korona virüsü salgınının Avrupa'da yeniden tırmanışa geçtiği ve salgında yeni bir dalganın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa yeni bir Covid-19 dalgasına giriyor

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ve ECDC Başkanı Andrea Ammon bir ortak açıklama yaparak "Her ne kadar bir yıl önceki durumda olmasak da, Covid-19 pandemisinin sona ermediği açık" değerlendirmesinde bulundu.

euronews.com'un aktardığına göre; Avrupa'da hastalığın yeniden tırmanışa geçtiğine dair işaretler görmeye başladıklarının altını çizen yetkililer bunun yeni bir dalga başladığının habercisi olabileceğini kaydetti.

DSÖ'nün bölgesel verilerine göre Avrupa'da 2 Ekim'de sona eren hafta içinde Covid-19 vakalarında bir önceki haftaya göre yüzde 8'lik bir artış görüldü.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDE YAKLAŞIK 1 BUÇUK MİLYON YENİ VAKA

Bu sayı Avrupa Birliği'nde yaklaşık bir buçuk milyon yeni vaka anlamına geliyor. AB ülkeleri ve İngiltere'de Covid-19 dolayısıyla hastaneye yatanların sayısında da artış görüldüğüne dikkat çekildi.

Yetkililer, mevsimsel grip salgınında artış beklenen bölgede hem Covid-19, hem de grip aşısı olunmasını çağrısında bulundu.

"Kaybedecek zaman olmadığını" vurgulayan DSÖ ve ECDC özellikle 60 yaş üstündekilerin, hamilelerin ve başka hastalıkları olanların her iki aşıyı da olmasını tavsiye etti.