Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'ndan Nahçıvan'la ilgili asılsız haberlere tepki

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Güvenlik Teşkilatı (DTX) tarafından yapılan basın açıklamasında "Sosyal ağların Azerbaycan bölümünde Nahçıvan hakkında kışkırtıcı bilgiler yayınlanıyor." ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'ndan Nahçıvan'la ilgili asılsız haberlere tepki

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Güvenlik Teşkilatı (DTX), son günlerde sosyal medya Nahçıvan ile bağlantılı olarak yayılan asılsız haberler ilgili bir açıklama yaptı.

DTX tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde bir takım sosyal ağlarda hayali bir örgüt olan İran Nahçıvan Halk Hareketi adına bildiri yayınlandığı, Azerbaycan makamlarını hedef göstererek Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti halkının ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu iddia edildiği belirtildi.

Söz konusu hayali örgüt bildirisinde güvenlik, bilim ve gıda konularında İran İslam Cumhuriyeti'ne gönüllü olarak katılmak istedikleri öne sürülüyor.

DTX, Azerbaycan aleyhine kasten yayılan bu tür haberlerin ciddi bir şekilde soruşturulduğu ve gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

DTX bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemize düşman olan bilinen çevreler tarafından bu tür saçma ve provokatif bilgilerin yayınlanması kabul edilemez ve vatandaşlarımızda tiksinti uyandırmaktadır. 

Azerbaycan devleti ve onun siyasi liderliği, ülkenin bütün topraklarında, onun ayrılmaz bir parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti de dahil olmak üzere, nüfusun güvenli ve müreffeh yaşamının garantörüdür."

İşte o kışkırtma bildirisi: