Bağcılar'da Teknolojik Tayfa gösterisi

Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde yürütülen ''Milli teknoloji hamlesi'' faaliyetlerini çocuklara duyurmak ve milli teknolojiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen ''Teknojik Tayfa'' gösterisi ilgi gördü.

Bağcılar'da Teknolojik Tayfa gösterisi

Bağcılar Meydanı'nda, ''Rafadan Tayfa'' çizgi film karakterlerinin sahnelediği gösteriyi 10 binin üzerinde kişi izledi.

Gösteride yerini alan çocuklar ve aileleri sabırsızlıkla oyunun başlamasını bekledi. Sevimli kahramanlar Hayri, Hayrimatör, Akın, Kamil, Mert, Sevim ve Hale’nin sahneye çıkmasıyla büyük coşku yaşandı. Hem şarkılara eşlik eden hem de müzikle dans ederek keyifli zaman geçiren çocuklar, eğlencenin yanında otonom araçlar, astronomi, uzay, yapay zeka, robotik kodlama gibi başlıklarda yerli ve milli üretim konusunda bilgi sahibi oldu.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, bu tip etkinliklerle çocukları,   gençleri geleceğe hazırlamak istediklerine işaret ederek, ''Çocuklarımızın teknolojiyi sevmesine, doğru şekilde kullanmasına ve ülkemize daha güzel işler yapmasına vesile olmak istiyoruz. Yarınımız olan çocuklarımızın ülkemizin geleceği için aydınlık bireyler olmasını çok önemsiyoruz.'' dedi.