Bağış devreye girdi, Ezgi ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış haftalık video mesajında; Ezgi Doğru isimli öğrencinin T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan ambulans uçakla, Çekya'dan Türkiye'ye gerçekleşen naklini anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış haftalık video mesajında; Ezgi Doğru isimli öğrencinin T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan ambulans uçakla, Çekya'dan Türkiye'ye gerçekleşen naklini anlattı.

Prag Tarım Üniversitesi'nde staj yaparken hastalanan Ezgi Doğru için ailesinin talebi doğrultusunda devreye girerek, konuyu Ankara'ya ilettiklerini aktaran Egemen Bağış,  T.C. Sağlık Bakanlığı'nın Prag'a ambulans uçak gönderdiğini açıkladı.



Ezgi Doğru için acil şifalar dileyen Büyükelçi Egemen Bağış, açıklamasında şunları kaydetti:

 

"Prag Tarım Üniversitesinde staj yaparken yakalandığı hastalık nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören genç kardeşimiz Ezgi Doğru, ailesinin Büyükelçiliğimiz aracılığıyla yaptığı talep üzerine daha iyi koşullarda tedavisine devam edilebilmesi için T.C. Sağlık Bakanlığımızın Prag’a gönderdiği hava ambulansımızla ülkemize nakledildi.

 

Ezgi kızımız daha önce Erasmus programı ile burada eğitim görürken hocaları tarafından çok beğenilerek staj için bir davet almıştı. Staj sırasında maalesef bu hastalık ortaya çıktı. Yakalandığı hastalık çok özel bir bakım gerektiriyordu. Buradaki tedavi yeterli olmayınca ailesinin talebiyle konuyu Ankara’ya ilettik. Ankara’da yapılan değerlendirmeler sonucunda kendisine bir ambulans uçak gönderildi.

 

Devletimizin tek kuruş talep etmeden tedarik ettiği uçak ile Prag’dan Yolcu ettiğimiz Ezgi kardeşimizin yaşadığı süreç bizi büyük bir devlete sahip olduğumuz için bir kez daha gururlandırdı. Allah devletimize zeval vermesin.

 

Ezgi kızımıza acil şifalar diliyoruz. "dedi.


HAFTANIN DİĞER GELİŞMELERİ

Egemen Bağış, haftalık videolu mesajında bir takım görüşme ve ziyaretleri aktarmış olduğu açıklaması ise şöyle:

Eşim Sayın Beyhan N. Bağış ile birlikte davetli olduğumuz İtalyan tenör Sayın Andrea Bocelli’nin Prag konseri öncesi Bocelli çifti ile sohbet ederek eşimin gönüllü İyi Niyet Elçisi olarak destek verdiği Bocelli Vakfı’nın çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

 

Türk kahvesini Çek Cumhuriyeti’nde tanıtma kampanyamız kapsamında 40’ın üzerinde restoran açarak Avrupa’nın en tanınan restoratörlerinden biri olan Sayın Tommy Sjöö’yü iki yıl önce açtığı Prag’ın en merkezi noktalarından Male Nam’daki popüler restoranı Danielas by Barock’da ziyaret ederek kampanyamızın sponsor firmalarından tedarik edilen Türk kahvesi makinası, fincan seti ve Türk kahvesi hediye ettik. Sayın Sjöö teşekkür ederek, ilk fırsatta menülerine Türk kahvesi ekleyeceklerini ve ilerleyen günlerde de Türk yemekleri ikram etmeye başlayacaklarını belirtti.

 

İştirak toplantılarına katılmak üzere Çekya’da bulunduğu sırada Büyükelçiliğimizi de ziyaret eden Sayın Yasemin Osmanoğlu, konuğumuz oldu.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Dr. Mustafa Küçükkaptan başkanlığında resmî temaslarda bulunmak üzere Çek Cumhuriyetine gelen resmî heyeti ağırlayarak misafirlerimize gösterdikleri nezaket için teşekkür ettik.

 

İber-Amerikan haftası kapsamında, İspanya’nın Prag Büyükelçisi Sayın Angel Lossada’nın davetine icabet ettik

 

“Andalusian Fair” adlı etkinlikte meslektaşlarımız ve diğer davetlilerle görüşme imkanı bulduk.

 

Konsolosluk sorumlumuz Başkatip Sayın Ahmet Çelik ile birlikte, Çek Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Sayın Zuzana Freitas Lopesova’ya bir nezaket ziyaretinde bulunduk ve iki ülke arasındaki potansiyel işbirliği imkanlarını ele aldık.

 

Endonezya’nın Prag ve Budapeşte Büyükelçilikleri tarafından düzenlenen “The Legend of Prambanan Temple” adlı konser etkinliğine katıldık.

 

Prag’ın popüler özel eğitim kurumlarından Leonardo da Vinci Academy adlı okulun kurucusu Sayın Věra Komárová’nın davetine icabet ederek, eğitim kalitesi ve yenilikçi yaklaşımı ile ünü Avrupa’da yayılan kurumun müdürü Sayın Justin Kilcullen-Nichols ve yöneticilerinden Sayın Katerina Fitaire ile görüşerek işbirliği imkanlarını değerlendirdik.

 

Hafta içinde TRT World, ANews ve China Global TV gibi uluslararası yayın yapan Televizyon ekranlarına konuk olduk

 

 İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurusu ile Türkiye’nin haklı beklentilerini uluslararası kamuoyuna izah ettik.

 

Güzel bir haberimiz de Türk kahvesi artık Prag’ın popüler restoranı Danielas by Barock menüsünde.

 

Nürnberg, Almanya’dan gelen misafirleri; Avrupa El Ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Hocazade ve iş insanı Sayın Volkan Koz’u ağırladık.

 

Afrika ülkelerinin Prag Büyükelçilikleri ve Çekya Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen “Afrika Günü” resepsiyonuna katılarak başta meslektaşlarımız olmak üzere davetlilerle güncel gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduk

 

 

Prag’ı ziyaret eden eski Sağlık Bakan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Sayın Ahmet Baha Öğütken, eşi Sayın Selmin Öğütken ve kızları Sayın Başak Öğutken’i eşimle birlikte resmi konutumuzda ağırladık

 

Filistin’in Prag Büyükelçisi Sayın Khaled Alattrash, İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeler Prag Sefirleri Grubu’nun gelecek dönem düzenleyeceği etkinlikleri değerlendirmek üzere, Grup Başkanı olarak bizi ziyaret etti.

 

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Petr Fiala’nın, Prag’da görev yapan Büyükelçileri ağırlamak üzere tarihi Liechtenstein Sarayı’nda düzenlediği resepsiyona katılarak başta Başbakan Sayın Fiala olmak üzere Kabine üyeleri ve meslektaşları ile görüşme imkanını değerlendirdik.

 

Prag Charles Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları kürsüsünde ders vermek ve incelemeler yapmak üzere bir ziyaret gerçekleştiren Ankara Üniversitesi TÖMER (Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin eşiyle birlikte bizi ziyaret ederek iki ülke arasındaki akademik işbirliği potansiyelleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

 

Prag seyahatleri sırasında sefaretimizi de ziyaret eden Ak Parti Edirne İl Başkanı Sayın Belgin İba ve il başkan yardımcıları Sayın Ezgi Yetkiner ve Sayın Gözde Emel Baytar Büyükelçimiz konuğumuz oldular.

 

Prag'da yaşayan Amerikalı Müslüman İngiliz Dili ve Edebiyatı Profesörü Sayın Martin (Reyhan) Ryan, bizi ziyaret ederek güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Ülkemizde Türk mühendislerce tasarlanıp üretilen ve birçok ülkeye ihraç edilen Ford Kamyon ve çekicilerin Çekya Strancice Servis tesisinin 1. Yıldönümü dolayısı ile düzenlenen tören ve basın toplantısına katıldık.  Yaptığımız konuşmada iki ülke arasında her geçen gün artan ikili ticarete katkılarından dolayı Ford Otosan Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Sayın Selim Yazıcı, Çekya Ülke Müdürü Sayın Murat Bakış, Çek Cumhuriyeti distribütörleri Auto In firmasının sahibi Sayın Milos Pavlicek ve Ford Trucks Genel Müdürü Sayın Stefan Krajci başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ettik. 

 

Ünlü Çek sanatçı Sayın Olga Lounova’nın sunduğu program sanatçının konseri ile tamamlandı.

 

Prag’ı ziyaret eden DZ Bank Türkiye Baş Temsilcisi ve Türk Alman Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Pınar Ersoy ile Saksonya Eski Eyalet Başbakanı Sayın Stanislaw Tillich, eşi ve asistanını ağırlayarak güncel gelişmeleri değerlendirdik.

 

Erasmus+ projesi kapsamında Prag'a gelen, İstanbul Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Heyetimiz, Sefaretimizi de ziyaret ederek, bizimle keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

 

Yoğun bir haftayı geride bıraktık. Önümüzdeki hafta buluşuncaya dek hepinize keyifli bir hafta diliyorum. Kalın sağlıcakla