Başkan Seçer, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü mesajı yayınladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 3 Ocak Mersin’in işgalden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü mesajı yayınladı

Başkan Seçer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 Ocak; Mersin için, Mersinliler için onur ve gurur günüdür. Mersin halkı, bundan tam 99 yıl önce vatanımızın her karış toprağında olduğu gibi, işgale asla teslim olmayacağını, kimsenin esaretine boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Pandemi dolayısıyla hep birlikte kutlayamasak da zafer günümüzün coşku ve heyecanını Mersinliler olarak her an kalbimizde ve bilincimizde yaşıyoruz. Bu anlayış içinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız’ veciz sözünü rehber edinerek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

3 Ocak’ın bağımsızlık ruhu; daima çalışmayı, üretmeyi ve yarınlara kalıcı eserler bırakmayı zorunlu kılıyor. Bu ilkelerin ışığında, 99 yıl önceki inanç ve kararlılıkla çalışacak, Akdeniz'in incisi güzel kentimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha çok gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yeri alması için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Tüm vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum.”