Borçlarını ödeyemeyen Ardahanlı çiftçi intihar etti!

Ardahan'da bir süredir Tarım Kredi ve bankalara olan borçlarını ödeyemediği için bunalım geçiren çiftçi Fuat Avşar'ın Cumartesi günü intihar ettiği bildirildi.

Ardahan'ın Ömerağa köyünden olan çiftçi Fuat Avşar, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ve Denizbank'a olan borçlarını ödeyemediği için bunalıma düştü.

Fuat Avşar'ın borçlarına kefil olan köylülerinin de baskılarıyla çaresizliğe düşen Fuat Avşar, 22 Ocak, Cumartesi günü intihar etti.

Cenazesi Ardahan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Fuat Avşar bugün köyünde defnedildi.

Çiftçi Fuat Avşar'ın kefillerinden ve dostlarından olan Ferhat Kaya konuyla ilgili olarak şöyle dedi: "Banka bir taraftan, avukatlar bir taraftan, kefiller bir taraftan onu ölüme sürüklediler. Kefillerden birisi de bendim. 10 tane kefilden 7-8'i boğazladı bu arkadaşımızı. Tek bir evi ve ahırı vardı. En son kefiller eksi 30 derecede çoluk çocuk kapıda kalması pahasına evine göz diktiler."

ÖMER SARI: DAHA KÖTÜ OLAYLAR YAŞAYACAĞIZ

Çİftçi Dayanışma Platformu Başkanı, Amasyalı çiftçi Ömer Sarı da Ardahan'da meydana gelen intihar vakası ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bir çiftçi olarak, bir vatandaş olarak çok üzgünüm. Bu noktalara gelmemesi lazımdı. Bizi bu duruma düşüren borçlanma sistemine, bizi faizle ezmeye çalışanlara lanet olsun! Bu sistem değişmezse, gelecekte önlem alınmazsa, Allah korusun, intihar vakaları çoğalacak, hatta kefillerle borçlular birbirine kurşun atacak, çok daha kötü olaylar yaşayacağız. Türkiye'nin her yerinden telefonlar, mesajlar alıyorum. Devlet büyükleri önlem almazsa, bu iş kaosa yol açar."