Bülent Ecevit vefatının 16’ncı yıl dönümünde kabri başında anıldı

DSP Onursal Genel Başkanı ve Eski Başbakan Merhum Bülent Ecevit, vefatının 16’ncı yıl dönümünde kabri başında DSP’liler tarafından anıldı.

Bülent Ecevit vefatının 16’ncı yıl dönümünde kabri başında anıldı

DSP Onursal Genel Başkanı ve Eski Başbakan Merhum Bülent Ecevit, vefatının 16’ncı yıl dönümünde kabri başında DSP’liler tarafından anıldı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, anma töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Aksakal konuşmasında; "Bülent Ecevit’e olan sevgisini ve saygısını bugün kabri başına gelerek de gösteren değerli dostlarımız. Demokratik Sol düşüncenin kuramcısı, Onursal Genel Başkanımız, Başbakanımız Bülent Ecevit’i kaybetmemizin üzerinden tam 16 yıl geçti. Onu özlüyoruz.

Öyle ki; geçen 16 yılda siyaset sahnesinde yer alan her kim varsa dara düştüğünde O’nun ipine tutunma ihtiyacı hissetmiştir. Devlet adamlığında, milliyetçi duruşunda, halkın ve ülkenin çıkarlarına dair yaptıklarında, dürüstlüğünde, nezaketinde

Kısacası bir örnek insan, bir örnek eş, bir örnek siyasetçi, bir örnek devlet adamı ve bir örnek Lâik Cumhuriyet sevdalısı. Ecevit bizim ve inanıyorum ki burada bulunan herkesin olmak istediğiydi.

Ülkemizde birçok şey değişti. Dünyada da büyük değişiklikler yaşanıyor. Gözü dönmüş emperyalist sistem dünya insanlığını neredeyse tamamen gözden çıkarmış, mazlum milletlerin üzerine bir kâbus gibi çökmeye devam ediyor. Dahası, bölgemiz ve topraklarımız üzerindeki hayallerinden bugün dahi vazgeçmiş değiller.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına doğru giderken, toplumsal değer yargılarımızı, ulusal birliğimizi ve coğrafi bütünlüğümüzü hedefte tutmaya devam ediyorlar.  Seni temin ederiz ki; Demokratik Solcular var oldukça bunu asla başaramayacaklar.

Bizlere emanetin olan Demokratik Sol Partimizi halkın umut kapısı olarak daima açık tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Büyük Atatürk’ün Tam bağımsız Türkiye idealini kendimize şiar edindik, senin de bize hedef olarak gösterdiğin insanca ve hakça düzeni tesis edinceye kadar da bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Çok iyi biliyoruz ki, bu gözü dönmüş küresel emperyalist sistem ve ülkemizdeki işbirlikçileri dün olduğu gibi, bugün yaşadığımız gibi, bundan sonra da mücadelemize engeller çıkarmaya devam edeceklerdir. Sen bu kutlu çatıyı kurarken de, iktidarların içinde yer alırken de aynı merkezlerin saldırılarıyla mücadele ettin.

Yılmayacağız, yorulmayacağız, her kesimden hainlere rağmen Demokratik Sol Partimizi asil Türk milletinin ve kadim Türk devletinin en güvenli limanı olarak sonsuza kadar yaşatacağız. Sana ve kurucu Genel Başkanımız Rahşan Ecevit’e de sözümüz budur. İnanıyoruz ki mekânınız cennettir, rahat uyuyun!” sözlerine yer verdi.