Bulgaristan, Türkiye ile sınırı kapatmayacak

Kovid-19 salgını nedeniyle yürürlükte olan Bulgaristan’a giriş kısıtlamaları önümüzdeki iki ay için de geçerli olacak.

Bulgaristan, Türkiye ile sınırı kapatmayacak

Bulgaristan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kostadin Angelov, kısıtlamaların süresini iki ay daha uzatan yeni bir emir yayınladı. Bu, Avrupa Birliği (AB), Schengen, Birleşik Krallık ve başka 14 ülkeden gelenlerin Bulgaristan’a giriş yaparken negatif PCR testi sonucu göstermelerine gerek olmadığı anlamına geliyor.

AB, Schengen bölgesi ülkeleri ve Birleşik Krallık ile birlikte Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay, Birleşik Arap Emirlikleri, Sırbistan, Beyaz Rusya ve Türkiye’den serbest giriş yapılabilecek.

İlginç bir şekilde sağlık yetkilileri, koronavirüs vaka sayısında görülen keskin artışa rağmen Sırbistan için giriş kurallarını sıkılaştırmaya gerek olmadığına karar verdi.

Ukrayna, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ, Moldova, İsrail ve Kuveyt’ten gelenler, ülkeye girmeden 72 saat öncesine kadar yapılan negatif PCR testi sonucu göstermeye devam edecek. Daha önce olduğu gibi sürücüler, mürettebat üyeleri, iş amaçlı seyahat edenler vb. belirli kategorilerdeki yolculardan PCR testi istenmeyecek. Bulgaristan vatandaşları ve ülkemizde daimi, uzun süreli veya sürekli ikamet statüsü ile kalan yabancılar ve aile üyeleri için PCR testi şartı 10 günlük karantina ile değiştirilebilir.