Cemil İpekçi defilesi ayakta alkışlandı

Cemil İpekçi moda dünyasındaki ellinci sanat yılını Open Stage İlkbahar-Yaz moda günlerinin finalinde düzenlediği defile ile kutladı. Ünlü modellerin podyumda boy gösterdiği Lazzoni Otel'de gerçekleşen defilede İpekçi, 'Değişim 22' adını verdiği koleksiyonunu dört yıl aradan sonra moda severlerin beğenisine sundu.

Bini aşkın davetlinin izlediği, organizasyon ve sanat yönetmenliğini Banu Noyan'ın yaptığı ve Voonka Collagen sponsorluğunda gerçekleşen defilede Azra Akın, Gizem Özdilli, Sinem Güven, Özge Ulusoy podyuma çıktı.

Modanın efsanesi Cemil İpekçi'nin 50 yıl defilesi katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Defilenin bitiminde, ünlü modacının 50'inci yılına özel pasta kesildi.

DEFİLE TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Son yılların en çok ilgi gören defilesinde gerek salonda gerekse defilenin gerçekleştirildiği lokasyonda büyük bir yoğunluk yaşandı.

Cemil İpekçi defilesine öyle yoğun ilgi vardı ki, trafik kilitlendi.

Trafik polislerinin yoğun çabası sonucu kısa sürede yolun olağan akışı sağlandı.

DEFİLE ÖNCESİ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Aynı gece, Leyla Alaton, Fransız Konsolosu Olivier Gauvin gibi iş, cemiyet ve sanat dünyasının seçkin isimlerinin büyük bir beğeniyle izlediği Cemil İpekçi defilesinden önce sektörlerinin başarılı isimleri ödüllendirildi.

Sunuculuğunu Öykü Serter'in yaptığı törende ödül alan isimler arasında Kuşadası Belediye Başkanı Av. Ömer Günel, Çocuk Eğitim Derneği Başkanı Dr. Ömer Cenker Ilıcalı, Prof. Dr Meral Kozakçıoğlu, Gülseren Budayıcıoğlu,İlker Ayrık ve Semet Yolaç, Beril Koparal Ergün de yer aldı.

Ödülün ardından bir de konuşma yapan İlker Ayrık, Dünya gözüyle ilk defa defile izleyeceğini söyledi .

Ayrık "Bir dahaki sefere podyumda ben de yürüyeceğim." şeklinde bir espri yaparak katılımcıları güldürdü.

150 YIL DAHA YAŞASA, ONU DA MODAYA VERİRDİM

İpekçi'nin ellinci sanat yılı için hazırladığı renkli defileki koleksiyon özel geceyi takip eden davetliler tarafından büyük takdir topladı.

Azra Akın'ın gelinlik giyerek kapanışını yaptığı defile sonrası podyuma çıkan ünlü modacı, ayakta alkış yağmuruna tutuldu.

İpekçi üzerinde kendi fotoğrafları ve aksesuarlarının da olduğu pastayı kesmeye kıyamazken, "Ellinci sanat yılımı kutluyorum, bir yüz elli yıl daha ömrüm olsa onu da modaya verirdim" diye konuştu.

Defile öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Azra Akın, İpekçi'nin kendi kariyer hikayesinde önemli bir yeri olduğunu anlatıp şöyle konuştu: "20 yıl önce Cemil İpekçi'nin tasarlayıp diktiği kıyafetle Dünya Güzellik Yarışması'na katıldım ve büyük gururla taşıdığım elbisemle en iyi kostüm ödülüne layık görüldüm. Cemil İpekçi'nin bende her zaman ayrı bir yeri var. Bu vesileyle 50'nci yılını kutluyorum. Uzun zamandır defilelerde yer almıyordum çok heyecanlıyım, nostalji de oluyor."