Cengiz Holding: Arazilerinizi satmazsanız, Bakanlık kamulaştırır!

Cengiz Holding'in Kazdağları'nda açmak istediği madene karşı çıkan köylülere tehdit gibi mektup göndererek "Topraklarınızı satın yoksa bakanlığa başvurup kamulaştırma isteyeceğiz" dediği ortaya çıktı.

Cengiz Holding: Arazilerinizi satmazsanız, Bakanlık kamulaştırır!

Rize İkizdere'de açılması planlanan taş ocağına karşı bölge halkının direnişiyle gündemde olan Cengiz Holding'in, Kazdağları'nda işletmek istediği altın-bakır madeni için de köylüleri tehdit ettiği ortaya çıktı.

Evrensel gazetesinden Özer Akdemir'in haberine göre, Cengiz Holding Çanakkale Halilağa bölgesinde yaşayan köylülere "Gelin topraklarınızı satın yoksa Maden Kanunu uyarınca Bakanlığa başvurup kamulaştırma isteyeceğiz" yazan tehdit gibi mektuplar gönderdi.

Geçtiğimiz günlerde şirketin avukatı tarafından gönderilen mektuplarda köylüler 28 mayıs 2021 tarihinde Hacıbekirler köyünde bulunan salonda pazarlığa çağırılıyor. Mektupta, "Pazarlık görüşmelerine katılmadığınız ya da görüşmelere katılıp da satış konusunda anlaşamadığımız takdirde durum noter marifetiyle tespit edilecek ve bunun sonucunda da 3213 sayılı Maden Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca taşınmazın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre kamulaştırılması için ilgili Bakanlığa talepte bulunulacaktır" denildiği öğrenildi. 

Şirketin gönderdiği mektupları "resmen tehdit ediyorlar" diye yorumlayan Muratlar köylülerinden, yörede organik tarım yapan Mustafa Alper Ülger "Dünya Çiftçiler gününde, her türlü olumsuz koşullara rağmen var olmaya, üretmeye çalışan köylülere reva mı bunlar?" diyerek tepki gösterdi.