CHP Milletvekili Toprak: 3 Y ile iktidara gelenler, 3 Y ile gidecekler

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, basınla paylaştığı haftalık değerlendirme raporunda, "3 Y (Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) mücadele vaat ederek 19 yıl önce iktidara gelenler şimdi 3Y depremi ile sallanıyor. 3Y ile gelenlere siyasetin ve kaderin cilvesi 3Y ile gidişin yollarını döşüyor!" dedi.

CHP Milletvekili Toprak: 3 Y ile iktidara gelenler, 3 Y ile gidecekler

CHP Milletvekili Toprak'ın açıklaması şöyle:

"İktidar ve ittifak ortağı, ortalığa saçılan son skandallarla suçluluk telaşı içinde çözülme sürecine girdi. Sadece kendi içlerinde değil kurdukları ve el değiştirmesine her türlü zemini hazırladıkları medya yapılanmasındaki yandaşlığın da artık toplumu etkilemekte hiçbir fonksiyonunun kalmadığı, 2002’de 3Y ile iktidara gelenlerin sonunda çok daha ağır bir 3Y tablosu ile iktidarı terk etmeye mecbur kalacakları bir dönem başlıyor!

CB Erdoğan’ın sürekli yinelediği ‘Manşetlerle vuruşa vuruşa geldik’ ifadesiyle başlattığı iktidar medyası oluşturma projesi, farklı yöntemlerle hayata geçirdikleri el değiştirme, el koyma, kamu kaynaklarını aktarma gibi hamlelerle kendileri açısından büyük ölçüde başarıya ulaştı. Ancak Yüzde 90’ından fazlasını kontrol eder hale geldikleri medya, ağır bir yandaşlığın çürümüşlüğüyle kendilerini vurur hale geldi. Okunmayan gazeteler, tek merkezden talimatla atılan manşetler, iktidarın tescil ve denetiminden geçirilen kadrolu isimlerin ezberletilmiş söylemleriyle dolu ekranların artık hiçbir toplumsal karşılığı yok.

Suç organizatörlerine akıl satan, danışmanlık yapan, en az üç-dört ekranda program yapıp, köşeleri parselleyen gazetecilerin başta İçişleri Bakanı olmak üzere iktidarın bakanları, bürokratları ile ‘Yıllardır birlikte çok yakın teşriki mesai içinde oldukları’ yine kabinenin bakanlarınca devlet televizyonunun ekranlarında dile getirildi. Suç organizasyonu lideriyle yakın muhabbet içindeki bir gazeteciyle bir İçişleri Bakanı’nın nasıl bir işbirliği ya da çalışması olabilir?

İktidar vekilinin talimatıyla suç organizatörlerinin karakolda milletvekili dövdürdüğü, gazetelere baskın yaptığı ve bu baskınlarla, tehditlerle medyada milyar dolarlık el değiştirmelerin hayata geçirildiği açığa çıktı. İktidar vekilinin suç organizasyonları tarafından dolara endeksli aylığa bağlandığını bizzat İçişleri Bakanı ekranlarda itiraf ederken ne iktidar partisinin genel başkanından ne de ortağından çıt çıkmadı.

AK Parti Kurucusu, eski Adalet Bakanı, Meclis Başkanı ve şimdi Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ‘bunların binde biri bile doğruysa felaket!’ derken Yüksek İstişare Kurulu’nun Başkanı ve CB Erdoğan hiçbir şeyi görmüyor duymuyor. Yine bir başka AK Parti Kurucusu, eski Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı ‘Yargı şerefli görevini yapmalıdır’ diyor, ne Adalet Bakanından ne yargıdan ses seda yok. Salgın kısıtlamalarının, getirilen yasakların ve uygulamaya konulan genelgelerin Anayasa ve yasalara aykırı, hukuken geçersiz olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı ise anında açığa alınıyor, hakkında soruşturma açılıyor.

Böylesi bir çürüme bugüne kadar hiçbir partide, iktidarda, koalisyonda, ittifakta görülmedi. İktidar partisinden seçilip rüşvetin, yolsuzluğun önünü kesince istifa ettirilen Nevşehir Belediye Başkanı partilileri ve meclis üyelerini mal varlıklarını, banka hesaplarını, yedikleri haram lokmaları açıklamaya çağırıyor ne iktidar vekillerinden ne de medyasından çıt çıkmıyor.

Son birkaç haftada yaşanan bu olanların hiç birisi iktidar medyasında tek satır haber bile olmadı ama iktidar sarsıldı, çözülme ve yanıt yetiştirme yarışı hızlandı. İktidar medyasının amiral gemilerinin hükümet talimatıyla attırılan manşetlerin hiçbir hükmü yok. İktidarın büyük ortağı bir suç organizatörünün videolarına yanıt yetiştirmeye çabalarken, küçük ortağı bir diğer suç organizatörünün dava arkadaşlığını sahiplenmenin gölgesinden çıkamıyor!

Tek servetinin elindeki alyansı olduğunu söyleyip ‘Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan zengin olmuş bilin ki haram yemiştir’ diyerek ve 3Y ile (Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) mücadele vaat ederek 19 yıl önce iktidara gelenler şimdi 3Y depremi ile sallanıyor. 3Y ile gelenlere siyasetin ve kaderin cilvesi 3Y ile gidişin yollarını döşüyor!"