Denizli'nin ilk fahri konsolosu atandı

Denizlili genç işadamı, ASIES Dış Ticaret Şirketi’nin sahibi Okan Oğuz, Kazakistan Cumhuriyeti’nin ve Denizli’nin ilk ve tek Fahri Konsolosu olarak atandı.

Denizli'nin ilk fahri konsolosu atandı

Denizlili genç işadamı, ASIES Dış Ticaret Şirketi’nin sahibi Okan Oğuz, Kazakistan Cumhuriyeti’nin ve Denizli’nin ilk ve tek Fahri Konsolosu olarak atandı.

Atama haberini sosyal medya hesabından duyuran Okan Oğuz;“1 Ocak 2022 tarihi itibarı ile; Kazakistan Cumhuriyeti Devleti tarafından şahsıma tevdi edilen “Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosluğu” görevine büyük onur ve gururla bugün resmen başlamış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

Okan Oğuz şu açıklamayı yaptı:

 

“Dünya siyaset sahnesinin iki güçlü kadim Türk Devleti; hem Anavatanım Türkiye, hem de Atavatanım Kazakistan’a beraberce; hizmet edebilmek, uluslar arası ticari, kültürel, ekonomik boyutta bölgesel katkı sunma adına bu şerefli görevi şahsıma veren Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Kasym Jomart Tokayev ve olur veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; bu görevi şahsıma teklif eden Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal Saparbekuli ve ilk onayı veren Kazakistan Dışişleri Bakanı Sayın Mukhtar Tileuberdi ve ilk oluru veren Türkiye Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun şahsında Türkiye ve Kazakistan Dışişleri Bakanlığı yetkililerine ve Büyükelçilik bürokrat ve diplomatlarına ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu süreçte şahsıma gerek yazılı referans mektupları ile gerekse sözlü referansları ile desteklerini esirgemeyen; önceki dönem Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanımız Sayın İsmail Gülle’ye, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanımız Sayın Hüseyin Memişoğlu’na, Denizli Sanayi Odası Başkanımız Sayın Müjdat Keçeci’ye, Denizli Milletvekilimiz, Büyükelçi Sayın Ahmet Yıldız’a, önceki dönem milletvekilimiz ve Mhp Genel Başkan Yardımcısı Sayın Emin Haluk Ayhan’a, Saygıdeğer hocam, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli’ye; değerli milletvekillerimize, saygıdeğer oda başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, siyasi parti il/ilçe başkanlarına, Sanayici ve ihracatçı dostlarıma ve her zaman her koşulda en büyük destekçim değerli eşime yürekten teşekkür ediyorum.

Kazakistan’ın bağımsızlığının 30.yılında; Denizli şehir tarihinin ilk ve tek Fahri Konsolosluk görevini almak gurur verici olduğu kadar, büyük sorumluluk gerektiriyor. Beni tanıyanlar bilir ki; hiçbir işi öylesine yapmadım, yapmam. Beni yetiştiren ülkeme, ticari ve sosyal hayatımın son 15 yılında çok büyük yeri olan; maddi ve manevi borcum olan Kazakistan’a okyanusta su damlası da olsak katkı sunmak boynumuzun borcudur. Yatırım yapan, ticaret yapan, kültürel, bilimsel katkı sunan; ülkelerimizin kalkınmasına destek olan, kısacası elini taşın altına sokan herkese bütün gücümüzle, bilgimizle, destek sağlamaya ve değer yaratmaya hazırız. Allah utandırmasın. “