DİSK: Limter-İş sendikamız yalnız değildir!

Limter-İşyönecilerinin gözaltına alınması DİSK tarafından tepkiyle karşılandı. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu Limter-İş yöneticilerine karşı sürdürülen baskıları protesto eden bir basın açıklaması yayınladı.

DİSK: Limter-İş sendikamız yalnız değildir!

DİSK tarafından yapılan açıklama şöyle:

LİMTER-İŞ SENDİKAMIZ YALNIZ DEĞİLDİR!

Türkiye her yeni güne yeni baskılar, yeni yasaklar ve yeni tutuklama haberleriyle uyanıyor. Farklı düşünen, itiraz eden, adalet ve eşitlik isteyen herkes suçlu ilan ediliyor. 14 Ocak 2021  sabahı erken saatlerde aralarında DİSK Limter İş Genel Başkan Vekili Levent Akhan ve Limter İş uzmanı Deniz Bakır'ın bulunduğu çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştır.

Siyasi parti yöneticilerine, gazetecilere, sanatçılara, öğrencilere ve sendikacılara yönelik baskılar kabul edilemez. Geçmişte de benzer baskılarla ve tutuklamalarla karşılaşan Limter-İş sendikamız işçilerin hakları ve hukukları için mücadeleden bir an bile olsa vazgeçmemiştir. Limter İş sendikamızla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyor, Genel Başkan Vekili Levent Akhan ile ve uzman Deniz Bakır'ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.