Doğu Perinçek'ten Anayasa Mahkemesi'nin ek süre kararına ilişkin açıklama

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Anayasa Mahkemesi’nin HDP kapatma davasında HDP’ye verilen ek süreye dair yazılı açıklamada bulundu.

Doğu Perinçek'ten Anayasa Mahkemesi'nin ek süre kararına ilişkin açıklama

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Anayasa Mahkemesi’nin HDP kapatma davasında HDP’ye verilen ek süreye dair yazılı açıklamada bulundu.

''EK SÜRE MEHMETÇİĞE İHANET OLUR''

Doğu Perinçek, HDP’nin ek süre talebinin AYM tarafından kabul edilmesinin Mehmetçiğe kurşun sıkmak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi eğer mahkemeyse ve mahkeme olma kararındaysa o ek süre talebini reddeder. Çünkü 60 gün süre var, daha ne istiyorsun? Bir de Türkiye bekler mi? Türkiye’de ormanlarını yakan PKK-HDP beraberliği var. Terörü desteklemeye, Mehmetçiğe kurşun sıkmaya 60 gün süre verilir mi? Yani 60 günün ötesinde yeni bir ek süre… O ek süreyi neye veriyorsun? Mehmetçiğe kurşun sıkmaya ek süre, ormanları yakmaya ek süre… Yine mayın döşemeye ek süre, Türkiye’de moral bozmaya ek süre, Amerika’ya uşaklık etmeye ek süre… Ek süre dediğimiz budur. Bunlara ek süre verilir mi? Burada insan hakkı, hukuki yargı falan söz konusu değil ki. Siz Türkiye düşmanlığına ve Türkiye’yi bölme faaliyetine ek süre vereceksiniz. Anayasa Mahkemesi bu ek süreyi verdiği zaman tamamen suçlu durumuna düşer. Bu Mehmetçiğe ihanet olur, Türkiye’ye ihanet olur. Daha hafif bir kavram bulamıyorum, çok açık söyleyeyim. Türk milleti bunu kabul etmez. Neye ek süre veriyorsun? Adamların faaliyetleri ortada… Daha yeni, tüm ormanlarımızı yaktılar. PKK’nın yaktığını çok iyi biliyoruz, Amerika’nın talimatıyla. Ek süre verelim, biraz daha mı yaksınlar”

Ek sürenin verilmesiyle Anayasa Mahkemesi’nin ‘Ben mahkeme değilim.’ demesi gerektiğini söyleyen Perinçek, “Sonuç itibariyle düşmana ek süre veriyorsun. Düşmanın tepesine binmek ve yok etmek varken… Atatürk 26 Ağustos taarruzunda ek süre verdi mi? Farkı yok. HDP’nin Yunan ordularından bir farkı yok. Tamamen emperyalizmin güdümünde olan, PKK gibi Türkiye’ye silah sıkan ve Mehmetçiğe mayın döşeyen bir örgüte ek süre veriyorsunuz. Bu durum teröre fırsat vermek demektir” dedi.