Dünyanın hayatta kalan tek üçüz pandaları 7 yaşına girdi

Dünyanın tek yaşayan üçüz pandaları 7 yaşına girdi! Çin'in Guangzhou kentindeki Chimelong Safari Parkı'nda onlar için bir doğum günü partisi düzenlendi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin güneyinde bulunan Guangzhou’daki Chimelong Safari Parkı’nın hayvanat bahçesinde 2014 yılında doğan üçüz pandalar, dünyada bir ilk olma özelliğine sahip.

Guangzhou, Chimelong Safari Parkı yönetimi tarafından yapılan açıklamada, 29 Temmuz'da dünyaya gelen üçüzler "dünyanın yeni harikası" olarak nitelendirilmişti.

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, yavruların "hayatta kalan tek panda üçüzleri" olduğunu belirtilmiş, ancak pandalar arasındaki yeni doğan ölüm oranının "son derece yüksek" olduğu da eklenmişti.

Gerçekten de, her yıl çok az panda doğuyor ve bu yavruların çok azı hayatta kalıyor. Chengdu Dev Panda Yetiştiriciliği Araştırma Üssü'nden yapılan açıklamaya göre, Çin’de doğan pandaların yalnızca üçte biri ila yarısı bebeklik döneminden sonra hayatta kalmayı başarıyor.

Yetkililer, bir pandanın iki haftadan fazla bir süredir hayatta kalan ve iyi durumda oldukları bildirilen sağlıklı üçüzler doğurmasının bir "mucize" olduğunu söylüyorlardı.

1999'da Çin'de başka bir dev panda üçüz grubu doğdu, ancak biri üç gün sonra ölmüştü.

12 yaşındaki anne panda Juxiao’nun (adı "kasımpatı gülümsemesi" anlamına geliyor) 29 Temmuz 2014'te Guangzhou şehrinde dünyaya getirdiği üçüz pandalara Meng Meng, Shuai Shuai ve Ku Ku isimleri verilmişti.

Chimelong Safari Parkı içerisinde bulunan hayvanat bahçesinde yaşayan pandaların, uzun süre hayatta kalan ilk panda üçüzleri olduklarına inanılıyor.