Düşler Dünyası Kasım ayı etkinliği muhteşemdi

27 Kasım 2022 Pazar Günü Beylikdüzü Belediyesi’nin öncülüğünde, Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’nun geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 37. “Duygu Dolu, Sevgi Dolu Şiirini Türkünü Al, Sen de Gel” Etkinliği Beylikdüzü, Beylicium Erol Günaydın Sahnesinde 90 kişiye varan şair Ozan ve misafirlerin katılımıyla coşku içinde gerçekleşti.

Düşler Dünyası Kasım ayı etkinliği muhteşemdi

Şair Yazar Selahattin Yalçıner ve Ozan Cevdet Ergün’ün birlikte sunduğu etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Atatürk ve Öğretmen” temalı şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği etkinlikte Kasım Ayında kaybettiğimiz sanat değerlerimizden Âşık Ekberi Ali Ekber Gülbaş’ı, Öğretmen Şair Arif Orakçı, Öğretmen Merdali Ak, Gazeteci Mehmet Alpay, Âşık Hüdai Sabri Orak, Şair Orhan Veli, Şair Enver Gökçe ve Şair Bülent Ecevit de anıldı.

Toplantıda Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu başkanı Halk Şairi İsmail Aydoğmuş “Salonu tahsis eden Sanatın ve sanatçının dostu Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Mehmet Murat Çalık ve Kültür İşleri Müdürü Sayın Mustafa Karaoğlu’na, hizmetleri geçen Belediye’mizin güler yüzlü personeline şimdiden teşekkür ederim.” dedi.

Toplantının onur konuğu, televizyon programcısı, şair yazar, Ayhan Aydın toplantıda “Âşıklık, ozanlık geleneği ve çalışmalarıyla ilgili” yaptığı konuşmada “Ozanlarımız, dilimizi en iyi kullanarak, halkımızın birlik ve beraberliğini sağlayan söz sultanlarıdır” dedi. İlgi ile izlenen etkinlik türkülerle şiirlerle alkışlarla coşku içinde gerçekleşti.

Katılanlar:
İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Kılıçarslan Aydoğmuş, Cevdet Ergün, Selahattin Yalçıner, Ayhan Aydın, Celal Bilgen, Doğan Gürz, Ali Ekber Aydın, Derviş Can, Süleyman Türkyılmaz ve eşi, Alaedin Çifçi, Faruk Çifçi, Yakup Kalmış, Hüseyin Demir, Kemal Yılmaz, Mehmet Çelik, Bahattin Bakar, Hasan Toptaş, Hamdi Acar, Satı Acar, Demir Çil, Ferda Önder, Mehmet Kalıp, İbrahim Marşla, Emin Mardini Karataş, Nurten Soylu, Özgür Albayrak, Mürteza Çam, Birsen Özdemir, Mümin Dere, Metin Özdoğan, Sayit Tin, Zeki Kaymakçı, Savaş Koç, Halis Yıkar, Samim İğde, Beyhan Uygur eşi ve kızı, Şahap Adıgüzel, Ali Gündüz, Halil Akyüz, Habip Özkilislioğlu, Mustafa Ercuman, Hasan Eraslan, Leyla Eraslan, Dursun Eraslan, Mehmet Şükrü Şık, Yusuf Can, Orhan Aydın, Türkan Bilen, Muteber Satılmışoğlu, İsmail Tosun, Aslan Seymen, Metin Karakuş ve eşi, Ata Türk, Fuat Erenoğlu, Bedial Muz, Ali Gürz, Garip Yadigar, Sıddık Dertli, Nevin Dinçel, Paşa Yalçın, Rabiya Yalçın, Yeter Erdoğan, Safinaz Doğan, Ayfer Kıdudu, Adnan Allı, Nurcan Keles, Fersan Çoksavcı, Figen Sezen, Aylin Dönmez, Mehmet emin, Mevlüt Işıldak, Durmuş Yazar ve eşi, Gönül Şahin, Sabite Uyaş, Saygın Şahin, Korel Özek ve Kız kardeşi, Çetin Uygur, Süleyman Sak…

Fotoğraflar; İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Aydoğmuş, Cevdet Ergün, Habip Özkilislioğlu, Doğan Gürz, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir..