Düşler Dünyası'nda Cumhuriyet coşkusu yaşandı, ozanlar anıldı

30 Ekim 2022 Pazar Günü Metrobüs Beylikdüzü Belediye Durağı yanında Beylicium Avm 2. Katta Erol Günaydın Sahnesinde Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde “Sevgi Dolu Duygu Dolu Şiirini Türkünü Al, Sen de Gel” çağrısıyla yapılan etkinlikte Cumhuriyetin 99. Yılı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Atatürk şiirleri okundu.

Düşler Dünyası'nda Cumhuriyet coşkusu yaşandı, ozanlar anıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan Etkinlikte Ekim ayında kaybettiğimiz şair ozan ve sanatçılar da anıldı. Toplantıya dört ozanın evlatları akraba ve yakınları da geldi.  Toplantıda yaşadıkları anılarını anlatıp, eserlerini paylaşıp renk kattılar.

Toplantıya Ozan Yenilmez Yahya Erdoğan’ın davetiyle İzmir’den gelen Halk Ozanı Feyzullah Çınar’ın Kızı Hüsniye Çınar, Çamşıhılı Ozan Mehmet Karabudak, Ozan Hüseyin Şahin  ve yakınları katıldı.  

Şair Aşık Yener’in Kızı Necla Yener, oğlu Nedim Yener Adana’dan gelen Aşık Yenerin bacısı Gül hanım ve sanatçı Aslıgül yakınları katıldı.

Şair Şemsi Belli’nin yeğeni Şair Yazar Gazeteci Necati Dikmen ve yakınları katıldı. 

Cumhuriyetin İlk Tango Müziği Sanatçısı Necdet Koyutürk’ün oğlu sanatçı Erdener Koyutürk ve yakınları katıldı.

Aşık Sefil Himmet’nin oğlu Ozan Serati Serhat Tomur ve yakınlar katıldı.

Toplantıda bu Ekim başında kaybettiğimiz ozan YÜKSEL YILDIZ, Ankara da öldürülen ONUR ŞENER, ATTİLA İLHAN, FAKİR BAYKURT, LEVENT KIRCA, CAHİT SITKI TARANCI ve 41 Maden Şehidi de anıldı.

Tüm ozan yakınları yaptıkları konuşmalarda “Cumhuriyetin 99. Yılını kutlayarak “Düşler Dünyasının ozanlara, şairlere ve sanatçılara sahip çıkmasından mutlu olduklarını, ozanlara yaşarken sahip çıkılmadığını, Cumhuriyetimizin ve kültürümüzün en büyük değerlerini unutmayanlara teşekkür ettiklerini” söylediler. 

Şair Yazar Selahattin Yalçıner’in son çıkan kitabını imzaladığı toplantıya eşi akraba ve yakınları da katıldı. 

Şengül Yıldırım ve Cevdet Ergün’ün sunduğu etkinlikte salonun dolması, bazı şair ve sanatçıların sahne alamadan dönmesinden dolayı Başkan Halk Şairi İsmail Aydoğmuş “Arkadaşlarımızın bir kısmına sahne veremedik, borcumuz olsun diğer toplantılarımızda eksikliğimizi gidereceğiz, onlara müteşekkirim” dedi.

Katılanlar: 
İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Kılıçarslan Aydoğmuş, Habip Özkilislioğlu, Ozan Metini Metin Karakuş eşi Gülizar Karakuş, Güven Kahramanoğlu, Ali Ekber Aydın, Celal Bilgen, Süleyman Türkyılmaz ve eşi, Doğan Gürz, Kemal Yılmaz, Gülşen Şenerin, Enver Hergüler, Gülen Öztürk, Bahattin Bakar, İskender Yıldırım Şimşek, Şengül Yıldırım, Volkan Dilek ve oğlu, Ali Gürz, Metin Özdoğan, Haluk Baki, Mehmet Çelik, Cengiz Demir, Mümin Dereli, Ümit Levent, Haydar Özçelik, Necati Dikmen, Yahya Erdoğan, Hüsniye Çınar, Mehmet Karabudak, Hüseyin Şahin, Hasan Toptaş, Hamdi Acar ve Eşi Satı Acar, Yakup Kalmış, Hüseyin Demir, Selahattin Yalçıner, Hakan Yalçıner, Zeynep Harmancı, Füsun Yalçıner Harmancı, Zülfiye Yalçıner, Hüseyin Harmancı, Ahmet Tığlı, Aysel Kartal, Canehli Recep Boyalı, Mehmet Emin Karataş, Muteber Sadık Satılmışoğlu, Mukerrem Olgun, Halis Yıkar, Samim İgde, Savaş Akkoç, Ferda Önder, Hasan Karslı ve eşi, Nazlı Durmuş, Ramazan Öztürk ve eşi, Cengiz Metin, Oğuz Metin, Sevil Karabudak, Hasan Karatekin, Saygın Şahin, Taha Güli, Özkan Güli, Ömer Bayram, Kazım Çağın, Necla Yener, Engin Yener, Nedim Yener, Yunus Emre Yener, Merve Yener, Gülhanım Koç, Aslıgül ve 2 torunu,  Hande Özsoylu, Kamil Gündüz, Özgür Albayrak, Yusuf Can, Demir Çil, Yahya Bilican ve eşi, Birsen Özdemir Aydoğmuş, Ali Ekber Hırlak, Yörük Yaşar Coşkun, Resuli Resul Civcik, Ferman Aslan, Figen Sezen, Şahap Adıgüzel, Ozan Garip Yadigar, Süleyman Doğan, Muharrem Olgun, Aylin Dönmez, Ali Eren, İsmail Tosun, Aslan Seymen, Mehmet Şükrü Işık, Cemalettin Balta, Naci Tipi, Emel Kırıkoğlu, Erdener Koyutürk, Nurten Oflas, Şafak Onar Genceri, Gönül Şahin, Mevlüt Işıldak, Ali İhsan Öztürk, Filiz Kuş Akdağ ve oğlu Semih Akdağ, Ayfer Çebi, Yusuf Arslan, Musa Gerçek ve eşi, Paşa Yalçın, Göksel Bayar, Güler Bayar, Süleyman Dak.

Fotoğraflar: İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Aydoğmuş, Cevdet Ergün, Göksel Bayar, Hüseyin Demir,  İskender Yıldırım Şimşek.