Ece Seçkin, yılkı atlarının arasında!

Pop müziğin sevilen ismi Ece Seçkin, geçtiğimiz hafta sonu tatil için gittiği Nevşehir ve Kayseri'de yılkı atlarının arasında poz verdi.

Ece Seçkin, yılkı atlarının arasında!

Nevşehir’de kısa bir tatilin ardından Kayseri’ye giden Ece Seçkin, yüzlerce yılkı atının arasında cesurca poz vererek adrenalin dolu anlar yaşadı.

Anadolu’nun güzelliklerini keşfetmek için kısa süreli bir arınma tatiline çıktığını söyleyen sanatçı, çok mutlu olduğunu söyledi.

"İYİ Kİ BU TOPRAKLARDA DOĞDUM"

Seçkin, "İyi ki bu topraklarda doğdum. İyi ki dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyorum ve iyi ki bu ülkeye sahibiz. Onlarca kere ziyaret ettiğim bu topraklardan bir kere daha büyülenerek ayrıldım." cümleleriyle duygularını anlattı.

YILKI ATI NEDİR?

Orta Asya'da ve Anadolu'da yaşlanmış atlar kış aylarında dağlara bırakılır. Sahiplerinin genellikle besleyemedikleri ve bakımlarını sağlayamadıkları için doğaya bıraktıkları bu atlara yılkı atı denir.

Kış aylarında doğaya bırakılan atlar hayatta kalmayı başarırlarsa sürüler halinde dolaşırlar. Zamanla yabanileşen atlar, zaman zaman tehlikeli de olabilirler.

YILKI ATLARININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeniden evcilleştirilmeleri oldukça zor olduğundan, özgürlüklerine düşkün olarak bilinen yılkı atları, 10-12 attan oluşan gruplar (Öğrekler) halinde dolaşır, her öğreğin bir lideri vardır. Zor şartlarına ve kurtların saldırılarına karşı bu şekilde mücadele eden yılkılar, kışları çam ormanlarının altlarını sığınak olarak kullanırlar.