Erdoğan: Hodri meydan, seçimlerde çık karşımıza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylığını açıklaması için çağrı yaptı. Erdoğan, "Hodri meydan, gücün yetiyorsa, yüreğin varsa seçimlerde çık karşımıza" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Hodri meydan, seçimlerde çık karşımıza!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, CHP’li Burak Erbay’ın TBMM kürsüsünde çekiç ile cep telefonunu kırmasını eleştirdi… “Meclis iç tüzüğü değişmelidir” diyen Erdoğan, “Gereken ne ise bu milletin parlamentosu bunlara da haddini bildirmelidir” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylığını açıklaması için çağrı yapan Erdoğan, "Çık karşıma kararı millet versin. Aday olmak istiyor da birilerinin tehdidine maruz kalıyorsan korkma. Öyleyse hodri meydan" dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

DEZENFORMASYON YASASI AÇIKLAMASI

"TBMM geçtiğimiz hafta tarihi bir kanunu kabul etti. Kamuoyunda “Sosyal medya düzenlemesi” olarak bilinen bu kanun dünyanın pek çok yerinde zaten vardır. Ülkemizi bu düzenlemeye kavuşturduğu için Meclisimize teşekkür ediyorum.

Bu kanun keyfi keder bir kanun değil, acil bir ihtiyaçtı. Ana muhalefet buna da karşı çıktı. Çünkü işlerine gelmiyor. Bizim amacımız sosyal medyada vatandaşlarımızın güvenlik ve huzurlarını temin etmektir.

Adeta ağızlarından köpükler saçarak höykürenler sosyal medya kaoslarından beslenenlerdir. Kimseden izin alacak değiliz. ABD’de, Almanya’da, İngiltere’de var olan düzenlemeyi Türkiye’ye çok gören zihniyet ya müstemleke zihniyeti ya beşinci kol elemanıdır. Vatandaşımızı savunmasız bırakamazdık.  Yalanla yatıp kalktıkları için gerçek insanla ilişkisi kopanların bunları anlaması mümkün değildir.

Gazeteci, öğrenci diye çıkardıkları ya terörist ya kriminal suçlu olanlar hakikat ışığını istemez. Meclis’e, Başkanı’na, milletvekillerine hakaret edenlerin derdi özgürlük de demokrasi de hukuk da olamaz.

Bunların tek karın ağrısı bir çöplüğü ıslah edecek adımların atılmasıdır. Hukukun sokakta, evde, işyerinde olduğu gibi sosyal medyada geçerli olması herkesin menfaatinedir.

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD ZİYARETİNE TEPKİ

Bu zat ABD’ye gitti. Benzin istasyonuna gitmiş, hamburgerciye takılmış. 8 saat orada geçmiş. Ülkemizde de benzer fotoğraflar verilebilirdi. Burada da benzinlikte takılabilirdi. Bir de bu gezinin şaibeli tarafları var. Oradaki Türk Evi’ne gittiğinde orası tüm fiyakasını siler süpürür. TÜRKEN’in yaptırdığı bina için çocuklarıma laf atıyor. Attığın bütün yalanlarda, açtığım davaları kazanıyorum. Bununla ilgili davayı da açacağız buradan da bir şeyler gelecek.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI OL”

Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmak istiyorum; madem kendine bu kadar güveniyorsun, gücün yetiyorsa yüreğim varsa seçimlerde çık karşımıza birikimlerimizi vizyonlarımızı projelerimizi yarıştıralım.

Çık karşıma kararı millet versin. Aday olmak istiyor da birilerinin tehdidine maruz kalıyorsan korkma. Öyleyse hodri meydan. Hayallerinle arana engel koyanlar kimse söyle omuz omuza mücadele edelim. Gerekiyorsa 6’lı masadaki ortaklarını da görünmeyen ortaklarını da birlikte ikna edelim. Ben muhafazakar bir devrimciyim.