Ermenistan, Karabağ'daki mayınlı arazi haritalarını Rusya'ya teslim etti

Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, Erivan’ın Dağlık Karabağ’daki çatışmanın ardından Azerbaycan’ın kontrolüne geçen topraklardaki mayınlı arazi haritalarını Rus barış gücü birliği üzerinden teslim ettiğini belirtti.

Ermenistan, Karabağ'daki mayınlı arazi haritalarını Rusya'ya teslim etti

Azerbaycan’a teslim ettikleri mayınlı arazilerin haritalarının varlığının Rusya’dan gizli tutulduğu yönündeki iddiaların ‘tamamen saçma’ olarak niteleyen Paşinyan, “Şimdiye kadar Azerbaycan’a küçük mayın arazilerine ait haritaları kaç kez teslim ettiysek, bunu kesinlikle Rus meslektaşlarımız üzerinden yaptık” diye konuştu.

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya 9 Kasım 2020 tarihinde Dağlık Karabağ’da silahların tamamının susmasını öngören üçlü bir bildiri imzalamıştı.

Varılan mutabakat doğrultusunda taraflar, bulundukları mevzilerde kalmış, esirlerin ve cenazelerin takas edilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı.

İhtilaf konusu üç bölge Bakü’nün kontrolüne geçmiş ve bölgeye Rus barış gücü birliği gönderilmişti.

Mayınlı arazilerin haritasının teslim edilmemesi nedeniyle bu güne kadar çok sayıda Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, dün Ermenistan’a Ağdam bölgesinde 97 bin mayının bulunduğu yerleri gösteren haritalara karşılık 15 askerin verildiğini bildirmişti.