Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldı

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile İş İnsanı Ethem Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında, Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ne katıldığını duyurudu.

Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldı

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile İş İnsanı Ethem Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında, Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ne katıldığını duyurudu.

Açıklamada Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in konuşmasından bazı önemli satır başları şu şekilde:

- Türk milletimize ve dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Hepiniz Ethem Sancak'ı yakından tanıyorsunuz. Dünya tanıyor. Dünyanın tanıdığı bir şahsiyet. En önemli özelliği bir siyaset insanı. Köken olarak devrimci siyasetin içinden geldi. Diyarbakır İl Başkanlığımızı yaptı. PKK'nın kurşunlarına orada hedef oldu. Merkez Karar Kurulu üyeliğimizi yaptı. Hepimizin yakından tanıdığı bir şahsiyet.

 

 

"ETHEM SANCAK VATAN PARTİSİ'NE HÜKÜMET OLMAK İÇİN GELİYOR"

- Ethem Sancak, Vatan Partisine hükümet olmak için geliyor. Ethem Sancaklarla hükümet olacağız. Vatan Partisi'nin siyasetleri Türkiye'nin gündemindedir. Türkiye Atlantik sisteminden ayrılıyor ve Avrasya'daki öncü konumuna yerleşiyor. Bu süreç devrimle sonuçlanacak. Ethem Sancak da Atatürk Devrimi'nin tamamlanması sürecinde önder görevler almak için geliyor.

 

 

- Türkiye'nin öncü birikimini Ethem Sancak'ı örnek alarak Vatan Partisi'nde öncü görev almak için davet ediyoruz.

"BUGÜN MALUMUN İLAN EDİYORUZ"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in ardından konuşan Ethem Sancak'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

- Benim Vatan Partisi'ne katılmama gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Aslında bugün size bilinen bir malumu ilan ediyoruz. 

 

 

- Benim için önce ülke insanıma hizmet etmek, kafasını kendi omuzlarımda taşımak, doğru bildiğimi söylemek gelir.

"BEN SİYASETE AK PARTİ'DE BAŞLAMADIM"

- Şimdi yer yer balık hafızalı medya beni Ak Parti'nin zengini olarak niteliyorlar. Ben siyasete Ak Parti'de başlamadım. Doğru bildiğim fikrin etrafında yer aldım.

- Doğu Perinçek'i topluma yanlış anlatıyorlar. Üyesinin fikirlerini sonuna kadar dinleyen, üyesinin fikrine değer veren ve partisinin kararlarını demokratik yöntemlerle alan tanıdığım tek genel başkan.

 

 

"BEN AK PARTİ'YE KATILMADAN ÖNCE DE ZENGİN VE ÜNLÜYDÜM"

- Beni Ak Parti döneminin zengini, ikbal peşinde koşan adam olarak lanse edenler var. Ben 80 sonrası Dünya Depocular Federasyonu yönetim klurulu üyesiydim. Asya, Doğu Avrupa ve Afrika ülkelerinin başkanlığını yaptım. 2000 yılındaki zenginler listesinde kırk beşinciydim. Krizden en az etkilenen iş insanıydım. Ak Parti'ye katıldıktan sonra dünya zenginler sıralamasında ilk binde bile olamadım. Ben Ak Parti'ye katılmadan önce de zengin ve ünlü bir adamdım.

- Ben Ak Parti'de iken de ülkem için yaptım her şeyi. Savunma sanayine öncülük ederken de bu düşünceyle hareket ettim.

"NATO İÇİMİZDEKİ URDUR"

- Rus televizyonuna verdiğim demeçte NATO'nun içimizde bir ur olduğunu ve Türkiye'yi çürüttüğünü, Çin'i çökertmek için Rusya ve Türkiye'yi hedef aldığını, Putin'in bu plana cesurca karşı durduğunu anlattım. Atlantik medyasının çarpıtması sonucu bu sözlerim rahatsızlık yarattı. Sonra bir üniversitede verdiğim konferasta NATO'nun tarihini anlattım. NATO iktidar partisinin içine sızar, liderini ele geçiremezse onu öldürür. NATO 67'den beri iktidarı ele geçirme planı doğrultusunda, Ak Parti iktidara gelince onun içine FETÖ eliyle sızdı. Tayyip Erdoğan'ı ele geçiremeyince 15 Temmuz'da öldürmeye çalıştı. Sonra Doğu Perinçekler hapisaneden çıktı ve NATO generalleri içeri atıldı. Ben konferansta bunları anlattım. Davutoğlu medyası benim sözlerimi cımbızlayarak yayınladı. Sonra bir sabah kalktım beni disipline sevk ediyorlar. Ben de "siz ihraç edemezsiniz ben istifa ediyorum" dedim.

- Türkiye gemisinin üç büyük temsilcisi var. Bunların öncüsü Doğu Perinçek. 

"BU SEÇİMDE BİDEN CEPHESİNİN KAZANMAMASI LAZIM"

- Bu seçimde Biden cephesinin kazanmaması lazım. Yoksa Libya'ya döneriz, Irak'a döneriz. Amerika'nın planı bu.

- Türkler tarih boyunca tarih sahnesinden silinmeye çalışılmıştır ancak becerilememiştir. Türkler, küllerinden doğar. Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte de Türkler küllerinden yeniden doğdu.

"BEN AVRASYACI BİR SİYASETÇİYİM"

- Ben Avrasyacı, Yeni Asya'nın bir siyasetçisiyim. Atlantik'e bir sempatim yok.

- Asya'nın iki büyük kapısı var, Moskova ve Ankara. Bu iki kapıyı aşan Asya'yı tarumar eder. 

- Türkiye zincirlerinden kurtulup yeniden Asya'nın kapısı olma yolunda adımlar atıyor.

"ASYA ÇAĞI YÜKSELİYOR"

 

 

- Kapitalizm emperyalizm aşamasıyla gerilemeye başlamıştı. Ama 2008'de iflasını ilan etti

- 2000-3000 yıl uygarlığın ana rahmi olan Asya ayağa kalkıyor

- Mücadele budur. Bu mücadelenin stratejilerini ve programını en iyi belirleyen Vatan Partisi'dir

- ABD'nin kurduğu hiçbir parti Türkiye'de iktidar olamaz.

"TEK VAR OLACAĞIM YER VATAN PARTİSİ'DİR"

- Millete hizmet yolunda tek var olacağım yer Vatan Partisi'dir. 

Ethem Sancak, Rus yöneticileriyle yaptığı görüşmelere de değindi. Görüşmelerden aktardığı önemli noktalar şu şekilde: 

- Rusya Birleşik İktidar Partisi'yle Ak Parti zamanında da ilişkim vardı. Vatan Partisi'nin Rusya'ya giden heyetiyle birlikte ben de Rusya'ya gittim. Rus yöneticilerle temaslarda bulunduk.

"EYLÜL-EKİM AYLARINDA 'ALTIN FIRSATLAR' TOPLANTISI YAPACAĞIZ"

- Rus yöneticilerle Eylül- Ekim ayında Odalar Birliği ve Rusya Federasyonu iş adamları temsilcileriyle, İstanbul, İzmir, Ankara'da "Altın Fırsatlar" toplantısı yapacağız, onları konuştuk. 

- Rus yöneticiler, bize, "Türkiye Suriye'ye operasyon yaparsa karşı çıkmayacağız. ancak Türkiye Suriye ile anlaşırsa operasyona biz de katılacağız ve terörü İsrail sınırına kadar birlikte süreceğiz" dediler.

- Rus yöneticiler, "PYD'nin ABD'nin kuklası olduğunu bildiklerini aktardılar. Eğer Türkiye Suriye ile görüşürse biz de üçüncü güç olarak katılırız ve terörü bölgeden süpürüp atarız" önerisinde bulundular. 

"SOÇİ ZİRVESİ'NDEN SONRA TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA BÜYÜK İŞBİRLİKLERİ BEKLİYORUM"

- Her sektörde Soçi Zirvesi'nden sonra Türkiye ile Rusya arasında büyük işbirlikleri bekliyorum. 

- Atlantik, Asya'nın yükselişinden korkuyor ve silahla durdurmaya kalkışıyor. Oysa Asya'nın silahı daha güçlü, davasına inanmış insan en güçlü silahtır.