Hatay Büyükşehir raylı sistem çalışmalarına başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemi kente getirmek için çalışmalara başladı.

Hatay Büyükşehir raylı sistem çalışmalarına başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemi kente getirmek için araştırma çalışmalarına başladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın konukları, Türkiye'de raylı sistemler konusunda en tecrübeli ekiplerden birisine sahip olan, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy ve ekibiydi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatlarıyla Hatay'a gelen Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy, beraberinde Genel Müdür Yardımcısı M. Fatih Gültekin, Etüd Proje ve Demiryolu Koordinatörü Ertan TOPRAKAL ve Mimari Tasarım ve BIM Koordinatörü Hande AKKOYUNLU olduğu halde, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok'un rehberliğinde kentte ilk incelemelerini yaptılar.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, İstanbul'dan gelen ekibe kentin raylı sistem açısından avantajlarını, coğrafi konumunu, demografik dağılımını içeren bir bilgilendirme sunumu yaptı. Ardından, Ok ekibe sahayı gezdirerek sunumun raylı sistemin düşünülen alandaki yerleşimini ve sınırlarını pratik olarak da deneyimlemelerini sağladı.

Metro A.Ş.'nin zengin tecrübelerinin Hatay Büyükşehir'in raylı sisteme geçmesinde yol gösterici olması bekleniyor.

Metro A.Ş. ekibi kentte yaptıkları incelemelerinin ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından kabul edildiler. Başkan Savaş'la ilk incelemelerinin sonuçlarını paylaşan Metro A.Ş. Genel Müdürü Soy ve ekibi, Hatay'ın raylı sisteme geçişinde tüm bilgi ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Hatay ve İstanbul Büyükşehir raylı sistemle ilgil ilk etüd çalışmalarına başlayacak ortak bir ekip kurmak konusunda da anlaştılar.