Hatay Büyükşehir, Samandağ su şebekesi iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yer altında şebekelerin eski olmasından kaynaklı su kayıplarını önlemek için suyu şebekelerinde iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir, Samandağ su şebekesi iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor

Projenin suyu sağlıklı şekilde iletmenin yanı sıra kaybolan suları geleceğe kazandırma ve enerji tasarrufunda önem rol alacağına dikkat çeken HATSU, toplamda 175 km şebekenin yenilendiğini ve 4 bin adet abone bağlantısı çalışmasının yapıldığı bilgisini verdi.

İlçe merkezindeki mahallelerin ekonomik ömrünü tamamlamış, eski teknoloji, sürekli arızalanan şebekelere veda ettiğini ve yeni şebeke ile güçlü suya kavuşacağını vurgulayan HATSU, yaşam için büyük öneme sahip olan suyun yer altında kaybolması için basınca dayanıklı boruların kullanıldığına dikkat çekti.

HATSU ayrıca, 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasının da çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Hatay genelinde yapılan içme suyu çalışmalarının içme ve kullanma suyu kalitesinin iyileştirilmesinde büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.